Image
Stefan Attefall.
Stefan Attefall. Bild: Veidekke.

Attefall blir strategisk rådgivare

Bolag Den tidigare bostadsministern Stefan Attefall (KD) blir strategisk rådgivare till Veidekke. Samarbetet inleds per omgående och innebär att Attefall kommer att bistå Veidekkekoncernens svenska ledning, men delvis också den norska, med rådgivning i frågor av långsiktig och strategisk inriktning.
Publicerad den 19 Oktober 2015

- Veidekke är idag Skandinaviens fjärde största byggföretag och bostadsutvecklare och har under de senaste åren vuxit kraftigt i Sverige. När vi nu förbereder oss för att ta nästa steg med sikte på ytterligare tillväxt, ökad lönsamhet och att förtydliga Veidekkes position som branschens mest involverande företag är det angeläget för oss att stärka företagets strategiska utblick, säger Per-Ingemar Persson, vd för Veidekke Sverige.

- Med Stefan Attefall som strategisk rådgivare ökar Veidekkes förmåga att bedöma trender i marknaden, vad som sker inom politik och samhälle samt inom specifika områden som rör företagets affärsmässiga villkor, säger Per-Martin Eriksson, vd för Veidekke Bostad.

Per-Martin Eriksson understryker att samarbetet är av strikt rådgivande karaktär och att avtalet med Stefan Attefall inte begränsar Attefall när det gäller att ta andra uppdrag eller fortsätta agera som samhällsdebattör i olika frågor.

- Jag brinner för långsiktigt ökat bostadsbyggande med god kvalitet. Det är därför spännande att få samarbeta med Veidekke, som är en stor och långsiktig aktör med höga ambitioner, säger Stefan Attefall.

Stefan Attefall var under åren 2010-14 civil- och bostadsminister. Han har sammanlagt suttit 19 år i riksdagen varav åtta år som gruppledare och fyra år som ordförande för riksdagens finansutskott. För närvarande är Attefall bland annat ordförande för kommunala bostadsbolaget Vätterhem i Jönköping.

Sedan tidigare är före detta finansborgarrådet Annika Billström, S, ledamot av Veidekkes koncernstyrelse vilket betyder att Veidekke knutit till sig kompetens från den politiska arenan både på såväl styrelse- som operativ nivå.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Gattberg och Schmidts nya satsning tar form – värvar två

Bolag Som Fastighetssverige tidigare avslöjat är den tidigare Pareto-duon Stefan Gattberg och Henrik Schmidt i full gång med att lansera ett nytt Stockholmsbaserat investment management-bolag. Nu är fler namnkunniga personer klara för satsningen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY