Image

Attefall rådgivare till Heimstaden

Bolag Heimstaden och den tidigare bostadsministern Stefan Attefall har ingått ett samarbetsavtal för att stärka Heimstadens ledning med strategisk rådgivning i samband med Heimstadens expansiva tillväxtstrategi i Sverige.
Publicerad den 29 Januari 2016
Stefan Attefall. Bild: Johan Ödmann
Stefan Attefall.

Samarbetsavtalet innebär att Stefan Attefall ska bistå med rådgivning samt analys- och utredningarbete för att identifiera ytterligare tillväxtmöjligheter samt stärka Heimstadens roll som en ansvarstagande samhällsaktör gentemot näringsliv och kommuner.

- Heimstaden är inne i en expansiv fas där vi ökar vårt bostadsbestånd kraftigt. Vi vill de kommande åren etablera oss och växa på flera orter genom främst förvärv men också via nybyggnation. Stefan Attefalls gedigna erfarenhet, kunskap och kontaktnät är en viktig del i våra ambitioner att växa och bidra till samhällsbyggandet, säger Patrik Hall, vd för Heimstaden.

- Jag brinner för bostadsfrågorna, både för hur vi ska kunna bygga mer och hur vi kan skapa bra bostäder för alla. Utmaningen är att klara bostadsförsörjningen med höga sociala, ekonomiska och miljömässiga ambitioner – samtidigt. Med mitt engagemang i Heimstaden får jag bidra med min kunskap till ett offensivt företag som vill investera långsiktigt i hela Sverige, säger Stefan Attefall.

Stefan Attefall var fram till valet 2014 civil- och bostadsminister och har sammanlagt 19 års erfarenhet av riksdags- och regeringsarbete. Han har erfarenhet från många års engagemang i bostadspolitiska frågor, styrelseuppdrag i kommunala bostadsbolag samt rådgivningsuppdrag till byggföretag. Idag driver han eget företag med föreläsningar och rådgivning.

Attefall är sedan tidigare strategisk rådgivare åt Veidekke.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige