Image
Frans Heijbel.

Heimstaden rekryterar Frans Heijbel

Bolag Frans Heijbel lämnar Alecta för att bli vd för strategi och M&A på Heimstaden.


Andreas Wik, Johan Knaust och Sara Macdonald tycker till om hovrättsdomarna gällande presumtionshyrans utveckling.

Branschen om Hovrättsdomarna gällande presumtionshyrans utveckling

Bostäder Nyligen kom det två nya domar från Svea Hovrätt som berör presumtionshyrans utveckling. Dessa kan komma att påverka investeringskalkylerna för utvecklarna av hyresrätter negativt. Vi har pratat med tre aktörer om deras syn på de nya domarna.


Patrik Hall, vd för Heimstaden.

Fem kommuner stöttar Heimstadens nollvision

Bostäder Som första svenska bostadsfastighetsbolag annonserade Heimstaden i våras att man lanserar en nollvision mot vräkningar 2030, med ett delmål om ett halverande 2025. Nu har Helsingborg, Norrköping, Sandviken, Växjö och Umeå valts ut som pilotkommuner.


Stora Bostadsdagen Göteborg
Heimstadens Kent Persson analyserar det bostadspolitiska läget på Stora Bostadsdagen Göteborg den 2 juni.

Stora Bostadsdagen GBG: Vad kan vi vänta oss av politiken?

Stora Bostadsdagen Göteborg Nästa torsdag, den 2 juni, är det dags för Stora Bostadsdagen GBG – mötesplatsen för alla som i tjänsten kommer i kontakt med marknaden för bostadsfastigheter. Under dagen får du, bland mycket annat, lyssna till ett mycket initierat föredrag om den politiska agendan och vad som väntar efter valet i höst. Anmälan stänger nu på fredag – säkra din plats idag!


Heimstaden visar visionen för Kronprinsens stadsdelscentrum.

Heimstaden visar visionen för Kronprinsens stadsdelscentrum

Bygg/Arkitektur I helgen avtäckte Heimstaden logotypen för Kronprinsens stadsdelscentrum och berättade för nyfikna hyresgäster vilka ombyggnationer som sker. Ambitionen är att göra Kronprinsen till västra Malmös givna mötesplats med handel, mat och nöje.


Mike förmedlade affären i Köpenhamn.

Heimstaden köper för 250 miljoner i Köpenhamn

Transaktioner Heimstaden köper sex fastigheter av Bröderna Samuelsson Invest AB.


Patrik Hall, vd för Heimstaden.

Heimstaden köper stort i Finland

Transaktioner Heimstaden köper 64 fastigheter i Finland av Balder-ägda Sato.


Serneke bygger om studentbostäder åt Heimstaden i Umeå.

Serneke bygger om studentbostäder åt Heimstaden

Bygg/Arkitektur Serneke ska utföra ombyggnation av 157 studentlägenheter i Umeå åt Heimstaden Sweden AB. De nya bostäderna på Mariehemsvägen ska stå klara i etapper, 59 av dem i oktober 2022 och resterande 98 i augusti 2023.


Patrik Hall.

Heimstaden: Hisnande 300 miljarder i fastighetsvärde

Bolag Heimstadens bokslut visar att bolagets fastighetsvärde är uppe i 305,7 miljarder kronor. Beståndet omfattar 149 948 bostäder.
Bolaget gjorde en vinst om 24 miljarder före skatt under 2021. Heimstaden Bostad kontrollerar nu också 15 procent av det finska fastighetsbolaget Kojamo.


Heimstaden tar stort kliv i Jönköping – köper för 1,7 miljarder kronor.

Heimstaden köper för 1,7 miljarder i Jönköping

Transaktioner Heimstadens dotterbolag, Heimstaden Bostad, stärker sin närvaro i Jönköping med 806 hyresrätter genom förvärvet av Vätterbygdens Byggnads AB (VBAB), till ett värde av cirka 1,7 miljarder kronor.


finished_mosaicAkka

Akka köper Skåneportfölj av Heimstaden

Transaktioner Akka Egendom har avtalat om förvärv av 21 fastigheter, belägna i Eslöv, Klippan och Örkelljunga, från Heimstaden Bostad. Beståndet omfattar totalt drygt 32 000 kvadratmeter, varav cirka 26 500 kvadratmeter avser BOA fördelat över 395 lägenheter.


Heimstaden tecknar avtal för bilpooler i nyproduktion.

Heimstaden avtalar om mobilitetslösningar

Energi/miljö Heimstaden har slutit ett rikstäckande avtal med Our Green Car om mobilitetslösningar. Bakgrunden är att ge hyresgäster tillgång till elfordon i direkt anslutning till sina hem. Etablering av fordonspooler är främst kopplat till fastigheter inom nyproduktion.


Magnus Nordholm, vice vd Heimstaden.

Därför väljer Nordholm att lämna Heimstaden

Karriär Efter 14 år lämnar Magnus Nordholm Heimstaden och posten som vice vd. För Fastighetssverige berättar han om beslutet, den långa resan med bolaget, vad som har varit utmaningarna och höjdpunkterna genom åren, och vad han ska göra härnäst.


Jordan Milewicz.

Heimstaden utser ny co-COO

Bolag Heimstaden stärker ledningsgruppen genom att anställa Jordan Milewicz som ny co-COO. Han kommer tillsammans med Eddo Rats att dela ansvaret för Heimstadens verksamhet på nya och befintliga marknader.


Kent Persson.

Därför blir bostadsfrågorna inga heta valfrågor

Sverige Heimstadens Kent Persson, tidigare partisekreterare för Moderaterna, om det politiska läget, bostadsfrågorna, game changern inför valet och vilka frågor som kan bli "Faktor X", som kan avgöra valet.


Magnus Nordholm, lämnar Heimstaden efter 14 år.

Magnus Nordholm lämnar Heimstaden

Bolag Vice vd:n Magnus Nordholm lämnar Heimstaden efter 14 år.


Patrik Hall.

Heimstaden köper i Malmö

Transaktioner Heimstadens dotterbolag, Heimstaden Bostad, stärker sin position i Malmö genom förvärv av ytterligare en fastighet vid Möllevångstorget. Affären omfattar 18 bostäder och fem kommersiella lokaler. Säljaren är en privat aktör.


Allianz Real Estate, med Annette Kroeger som vd för Central- och Nordeuropa bildar ett JV tillsammans med Heimstaden Bostad, med Patrik Hall som vd. JV:t kommer att äga större delen av det svenska före detta Akeliusbeståndet.

"Det här var inte tanken när vi köpte av Akelius"

Bolag Heimstaden om jätteaffären med Allianz: Villkor och framtid – och varför delar av Akeliusportföljen inte följer med in i det nya bolaget.


Patrik Hall, Magnus Nordholm, Nicole Poetsch och Annette Kroeger.

Heimstaden Bostad och Allianz bildar JV för svenska delen av Akelius

Transaktioner Allianz Real Estate investerar 7,9 miljarder kronor i Heimstaden Bostads svenska portfölj som nyligen förvärvades från Akelius, genom att bilda ett samriskbolag om 30.4 miljarder kronor för den svenska delen av Akeliusportföljen.


Vattenfall inleder samarbete med Heimstaden

Bolag Vattenfall InCharge och bostadsfastighetsbolaget Heimstaden har ingått ett samarbete om att installera elbilsladdstationer till hyresgäster och anställda i hela Sverige. Ett projekt som kommer att löpa över 2022.