Image
Patrik Hall.

Heimstaden köper i Malmö

Transaktioner Heimstadens dotterbolag, Heimstaden Bostad, stärker sin position i Malmö genom förvärv av ytterligare en fastighet vid Möllevångstorget. Affären omfattar 18 bostäder och fem kommersiella lokaler. Säljaren är en privat aktör.


Allianz Real Estate, med Annette Kroeger som vd för Central- och Nordeuropa bildar ett JV tillsammans med Heimstaden Bostad, med Patrik Hall som vd. JV:t kommer att äga större delen av det svenska före detta Akeliusbeståndet.

"Det här var inte tanken när vi köpte av Akelius"

Bolag Heimstaden om jätteaffären med Allianz: Villkor och framtid – och varför delar av Akeliusportföljen inte följer med in i det nya bolaget.


Patrik Hall, Magnus Nordholm, Nicole Poetsch och Annette Kroeger.

Heimstaden Bostad och Allianz bildar JV för svenska delen av Akelius

Transaktioner Allianz Real Estate investerar 7,9 miljarder kronor i Heimstaden Bostads svenska portfölj som nyligen förvärvades från Akelius, genom att bilda ett samriskbolag om 30.4 miljarder kronor för den svenska delen av Akeliusportföljen.


Vattenfall inleder samarbete med Heimstaden

Bolag Vattenfall InCharge och bostadsfastighetsbolaget Heimstaden har ingått ett samarbete om att installera elbilsladdstationer till hyresgäster och anställda i hela Sverige. Ett projekt som kommer att löpa över 2022.


Fastighetsmarknadsdagen Östergötland
Maria Wallin Fredholm, Maryrose David, Malin Thunborg och Kent Persson medverkar alla på Branschens mötesplats i Östergötland den 26 januari.

Fastighetsmarknadsdagen Östergötland: Analyserna som ger dig försprång 2022

Fastighetsmarknadsdagen Östergötland Den 26 januari är det dags för 2022 års första branschmöte – Fastighetsmarknadsdagen Östergötland i Värmekyrkan i Norrköping. Det är här du skaffar dig försprång in i 2022 samtidigt som du träffar branschkollegorna.


Skiss av Akelius planer för förtätningen av Almgården, befintliga hus är gråa och ny bebyggelse vit.

Grönt ljus för över 600 bostäder i östra Malmö

Bygg/Arkitektur Ett bostadsprojekt i Malmö som Akelius initierade och som Heimstaden kommer ta över har antagits i stadsbyggnadsnämnden. Fastighetssverige berättar mer.


Kent Persson.

Kent Persson om investeringsstödet: "Olycklig ryckighet"

Sverige Heimstadens samhällspolitiska chef Kent Persson har en bakgrund i den politiska hetluften som partisekreterare under Fredrik Reinfeldt. Här ger han sin bild av investeringsstödet och den politiska situationen.


Helsingfors.

Efter storaffären – så positionerar sig Heimstaden i Finland

Bolag Jätteaffären med Akelius har precis fått slutligt godkännande – men Heimstaden är redan igång med nya förvärv. Efter storköpet i Kojamo har Fastighetssverige tittat närmare på Heimstadens position i Finland.


Ivar Tollefsen.

Heimstaden Bostad köper tio procent av finländska Kojamo

Transaktioner Heimstaden Bostad har köpt 13,442,000 aktier i det finländska börsnoterade bostadsbolaget Kojamo, vilket gör att Heimstadens ägande uppgår till tio procent.


Patrik Hall.

Jätteaffären mellan Heimstaden och Akelius får slutgiltigt godkännande

Transaktioner Heimstaden får slutgiltigt godkännande om förvärv av Akelius fastighetsportfölj.


Ralf Spann.

Akelius ökade hyresintäkterna i Q3

Bolag Akelius redovisar hyresintäkter på 127 miljoner euro (118) för det tredje kvartalet 2021. Bolaget ökade även förvaltningsresultatet under kvartalet där bolaget gjorde mest väsen av sig genom jätteförsäljningen till Heimstaden.


Patrik Hall.

Ökat nettoresultat för Heimstaden under tredje kvartalet

Bolag Fastighetsbolaget Heimstaden redovisar ökande nettoresultat under tredje kvartalet jämfört med samma period året innan.


Patrik Hall.

Patrik Hall: "Protesterna får man se som ett resultat av Berlins utveckling"

Bolag Patrik Hall har varit vd för Heimstaden Bostad sedan 2003 och under den tiden varit med om en omfattande tillväxtresa. Under Fastighetssveriges event Fastighetsmarknadsdagen Skåne som hölls under onsdagen berättade han mer om tiden på bolaget och jätteförvärvet från Akelius. Han berättade också hur han ser på boendesituationen i Berlin där stora protester från hyresgäster lett fram till ett kontroversiellt förslag som skulle kunna få stora konsekvenser för privata fastighetsägare i den tyska huvudstaden.


Patrik Hall.

Heimstaden emitterar obligationer för att finansiera Akelius-affären

Bolag Heimstadens dotterbolag Heimstaden Bostad har emitterat obligationer på totalt 2,75 miljarder euro, fördelat på löptider på tre år med 0,25 procent ränta, 6,5 år med 1,00 procent ränta och tio år med 1,625 procent ränta.


Per Ekelund, vd för Victoria Park och Hembla som blir Victoriahem efter årsskiftet.

Ekelund bekräftar intresse i Akelius-bestånden: "Inget snack om saken"

Bolag Victoria Park var intresserade av den enorma portfölj som Akelius nyligen sålde för ett rekordbelopp till Heimstaden. Per Ekelund, vd för Victoria Park och Hembla, berättar mer om intresset, synen på den stenhårda konkurrensen inom bostadssegmentet och hur bolaget ska växa sig större framöver.


Patrik Hall och hans Heimstaden slog till med inte bara kvartalets största transaktion utan den största någonsin i Norden i och med 92-miljardersköpet av Akelius bestånd i Tyskland, Danmark och Sverige. Även Rutger Arnhults Castellum var väldigt aktiva på transaktionsmarknaden under Q3.

Lista: Här är tredje kvartalets största affärer

Lista Heimstadens jätteaffär med Akelius på 92,5 miljarder kronor är överlägsen etta – men vilka andra transaktioner letar sig in på listan? Här har Fastighetssverige sammanställt de tio största transaktionerna på marknaden under årets tredje kvartal.


André Lundberg, Head of Corporate Finance & Partner på Pangea, om spelet bakom Heimstadens rekordaffär med Akelius.

Pangea: Därför slog Heimstaden all konkurrens i Akelius-affären

Bolag Intresset för Akelius bestånd i Sverige, Danmark och Tyskland var skyhögt enligt Pangea Property Partners, en av Akelius rådgivare när Heimstaden köpte bestånden för hisnande 92,5 miljarder kronor. Här berättar André Lundberg, Head of Corporate Finance & Partner på Pangea, mer om budprocessen, det stora intresset från intrnationella aktörer och hur Heimstaden drog längsta strået på slutet.


Patrik Hall.

Hall om 92-miljardersköpet från Akelius: "Vi får mycket för pengarna"

Transaktioner Efter att ha gjort den största transaktionen genom tiderna på den nordiska fastighetsmarknaden berättar Heimstadens vd Patrik Hall för Fastighetssverige om vägen fram till den enorma affären, vad som lockade med Akelius-bestånden och hur det känns att spendera över 90 miljarder kronor i en enda transaktion. Dessutom kommenterar han det medborgarförslag som röstades igenom i Berlin under söndagen som kan innebära att staden ska köpa hundratusentals bostäder från privata fastighetsbolag för "långt under marknadsvärde".


Roger Akelius och Patrik Hall.

Så högt över värdering betalar Heimstaden

Transaktioner Akelius får bra betalt när bolaget lämnar Tyskland och Skandinavien.


Patrik Hall.

Bomben: Heimstaden köper Akelius-bestånd i jättelik rekordaffär

Transaktioner Heimstadens dotterbolag, Heimstaden Bostad, förvärvar 599 fastigheter med 28 776 hyresrätter i Berlin, Hamburg, Stockholm, Malmö och Köpenhamn från Akelius för 92,5 miljarder kronor. Det är den största fastighetsaffären i Norden genom tiderna.