Image
Ankarhagen tre köper fastigheter som är uthyrda till Dollarstore.
Ankarhagen tre köper fastigheter som är uthyrda till Dollarstore. Bild: Ankarhagen

Ankarhagen köper i tre städer

Transaktioner Ankarhagen förvärvar en fastighetsportfölj bestående av fastigheterna Hammarö Nolgård 1:303 i Karlstad, Karlskoga Gaspedalen 1 i Karlskoga, och Kristinehamn Buffeln 8 i Kristinehamn av AJEA Fastigheter i Karlskoga AB. Fastigheternas totala uthyrbara area uppgår till cirka 9 000 kvadratmeter och samtliga är uthyrda till Dollarstore på långa avtal. Ankarhagen tillträdde fastigheterna i början på november 2020.
Publicerad den 4 November 2020

Gemensamt för fastigheterna i portföljen är att de är belägna i bra mikrolägen nära trafikleder och i etablerade handelsområden.
– Vi har haft ett fortsatt intensivt 2020 med ett stort antal uthyrningar senaste månaderna och hoppas kunna ytterligare hyreskontrakt innan året är slut. Mot bakgrund av vårt stora fokus på uthyrningsarbetet under 2020 ser vi det som mycket positivt att kunna komplettera portföljen med tre fastigheter som genererar starka kassaflöden. I och med förvärvet av fastigheterna diversifierar vi även portföljens inriktning något, från ett huvudsakligt fokus på lager och lättindustri till en mer blandad karaktär. Vi har historiskt sett varit starka på just lager och lättindustri, men vi ser fram emot att även kunna titta på affärer inom andra fastighetssegment. Framöver är fokus på att hitta ytterligare tilläggsförvärv i, eller i närheten av, de regionsstäder mellan Stockholm och Oslo där vi i dag finns etablerade, säger vd:n Markus Sjövall.

Säljaren biträddes av Real Advice och köparen biträddes av Baker McKenzie.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige