Image
I den första etappen bygger Löfberg Fastigheter ca 200 bostäder, kommersiella ytor inkl. en Coopbutik, samt cirka 130 parkeringsplatser under tak.

Löfberg köper mark av Coop Värmland – bygger första etappen på Tullholmen i Karlstad

Bygg/Arkitektur Nu är det klart att Löfberg Fastigheter köper mark av Coop Värmland och inleder utvecklingen av Tullholmen – den nya stadsdelen i centrala Karlstad.


Serneke bygger på Hammarö.

Serneke bygger bostäder på Hammarö

Bygg/Arkitektur Serneke har tecknat totalentreprenadavtal med HSB Värmland om att bygga ett flerbostadshus med 22 lägenheter.


Serneke bygger bostäder i Karlstad.

Serneke bygger bostäder i Karlstad

Bygg/Arkitektur Serneke har tecknat totalentreprenadavtal med Karlstad Bostads AB, KBAB, om att bygga ett flerbostadshus med 31 lägenheter.


Daniel Andersson och Tobias Emanuelsson.

Spelet bakom syndikatet i Karlstad

Transaktioner Randvikens vd Tobias Emanuelsson och Daniel Andersson, Head of Real Estate Corporate Finance på Arctic Securities, berättar om senaste storaffären och det nya syndikatet som blir ägare till fastigheterna vid Stora Torget i Karlstad.


Karlstad.

Randviken säljer för 700 miljoner i Karlstad

Transaktioner Randviken säljer två fastigheter i Karlstad för 700 miljoner kronor till ett syndikat strukturerat av Arcitc Securities.


Läkarhuset i Karlstad.

Stadsrum köper Läkarhuset i Karlstad

Transaktioner Stadsrum Fastigheter förvärvar fastigheten Duvan 6 (Läkarhuset) i Karlstad av Profil Invest


Karlstad.

SBS köper för 115 miljoner i Karlstad

Transaktioner Studentbostäder i Sverige (SBS) har förvärvat två studentfastigheter i Karlstad. Fastigheterna innefattar tillsammans 158 lägenheter och har en sammanlagd boarea om 3 438 kvadratmeter. Efter förvärvet har SBS 300 studentlägenheter i Karlstad och totalt 1 600 studentlägenheter i landet.


Randviken hyr ut till SBAB i Karlstad

Uthyrning Randviken Fastigheter och SBAB Bank har ingått ett tolvårigt hyresavtal i Karlstad. Hyresavtalet innebär att Randviken anpassar lokalerna samt bygger ut dagens fastighet med cirka 1 000 kvadratmeter.


Willys öppnar ny butik i Karlstad

Uthyrning Nu är allt klart för en ny Willys-butik i Karlstad. Det blir i Karlstads nya stadsdel Bryggudden som Willys öppnar en butik under våren 2020.


De köper Willhems fastighet för 114 miljoner

Transaktioner Hammaröbostäder har förvärvat en fastighet av Willhem i Karlstad för 114 miljoner kronor. För Fastighetssverige berättar vd:n om hur man vill utveckla de kommersiella ytorna när man tar över i höst. "Alltid en utmaning, men..."


Slättö säljer bostäder för 1,6 miljarder

Transaktioner Slättö har inom sin fjärde fond, Slättö IV, i två transaktioner avtalat om försäljning av fastigheter till ett underliggande värde om närmare 1,6 miljarder kronor. Köpare är Trenum, ägt av Balder och Tredje AP-fonden samt Lansa, ägt av ett antal länsbolag inom Länsförsäkringar.


Bovieran byggstartar i Karlstad

Bygg/Arkitektur Bovieran byggstartar i Karlstad i slutet av juni. Det blir Bovierans 25:e byggstartade hus.


Kildare säljer ur Kungsledenportföljen

Transaktioner I somras köpte Kildare Partners en portfölj med 18 fastigheter av Kungsleden. Nu säljer Kildare vidare en Karlstad-fastighet.


Maxfastigheter hyr ut till Rekryteringsmyndigheten

Uthyrning Maxfastigheter har tecknat nytt sexårigt hyresavtal med Totalförsvarets rekryteringsmyndighet (Rekryteringsmyndigheten) avseende 2 729 kvadratmeter kontor i kvarteret Fanfaren i Karlstad.


JPW Holding köper i Karlstad

Transaktioner JPW Holding har avtalat om att förvärva fastigheten Tornadon 4 på Örsholmen i
Karlstad.


Klövern hyr ut i Karlstad

Uthyrning Två nya hyresgäster har tecknat avtal med Klövern i nybyggnationen Skeppet i Karlstad.


400 nya byggrätter för FB Bostad

Bostäder I Jönköping, Trosa och Karlstad kommer FB Bostad att uppföra 400 bostäder över de bostäder man sedan tidigare har i produktion och projektering.


Klart med myndighetsflytt till Karlstad

Uthyrning Förra året bestämde regeringen att man skulle utlokalisera Fastighetsmäklarinspektionen till Karlstad från Stockholm. Nu är det klart att Hemfosa blir myndighetens hyresvärd.


Ny centrumchef till galleria i Karlstad

Bolag Thon Property rekryterar Ann-Sophie Redfern från Ikea Karlstad till tjänsten som centrumchef för gallerian Mitt i City.


G&K Blank färdigställer Välsviken

Bygg/Arkitektur G&K Blanks Fastigheter AB färdigställer Välsvikens handelsplats i Karlstad, genom att förbereda för Stora Coop, ÖOB samt Apoteket AB att etablera på området.