Image
Bild: Istock

Akka köper i Kristinehamn

Transaktioner Akka Egendom förvärvar 258 lägenheter från Merx Fastigheter.
Publicerad den 29 April 2020

Akka Egendom har undertecknat avtal om att förvärva 18 fastigheter omfattande 258 lägenheter belägna centralt i Kristinehamn från Merx Fastigheter. Tillträde av fastigheterna sker 12 maj 2020.
– Vi är glada över att kunna välkomna alla våra nya hyresgäster till Akka Egendom. Kristinehamn passar utmärkt in i vår affärsidé. Tack vare tågförbindelsen pendlar en stor del av kommunens invånare till främst den närliggande regionstaden Karlstad. I och med förvärvet växer Akka Egendoms bestånd i regionen till mer än 600 lägenheter och bolagets totala bestånd till mer än 2 800 lägenheter, säger Henrik Jussi-Pekka, vd på Möller & Partners och Akka Egendom.

Säljrådgivare till Merx Fastigheter har varit Newsec Göteborg och säljarens juridiska ombud har varit Morris Law Göteborg.

Köparens rådgivare har varit EY Tax, Kilpatrick Townsend & Stockton och Sweco.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

EY på Branschguiden

EY är ett världsledande företag inom revision, redovisning, skatt, transaktioner och rådgivning. Våra tjänster och insikter hjälper till att skapa förtroende och hållbar tillväxt på finansmarknader och i ekonomier världen över.

För att hålla våra löften till våra intressenter utvecklar vi ledare och medarbetare som arbetar i team över gränserna. Vi vill att allt vi gör ska bidra till att affärsvärlden och arbetslivet fungerar bättre – för våra medarbetare, våra kunder och de samhällen vi verkar i.

Läs mer om EY på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige