Image
EY Real Estate analyschef Peter Wiman berättar om tendenserna på den internationella fastighetsmarknaden.

Analyschefen: "Den internationella marknaden har dragit i handbromsen"

Ekonomi/Finansiering Oroliga tider leder till att investerare söker sig hem till den egna lokala marknaden. Det säger Peter Wiman, analyschef på EY Real Estate, som gav en djupare analys av den internationella fastighetsmarknaden när han talade på Fastighetssveriges event Stora Kontorsdagen under torsdagen.


Fr. vänster: Mikaela Söderlund, Filip Johnson, Malin Roubert, Mattias Fagerqvist, Ville Söderberg och Julia Ewerbring.

Causey Westling rekryterar åtta nya medarbetare

Karriär Skattebyrån CauseyWestling fortsätter sin mångåriga tillväxtresa och har på kort tid anställt åtta nya medarbetare för att kunna möta en ökad efterfrågan på sina tjänster. Kompetensförstärkningen berör samtliga tjänsteområden parallellt med fortsatta satsningar på såväl den västsvenska marknaden som digitala processer för skattehantering.


Croisette säljrådgivare åt Castellum i Borås.

Cernera köper av Castellum

Transaktioner Cernera har ingått avtal om förvärv av fastigheten Borås Raklinjen 2 . Fastigheten innehåller lager-, industri- samt kontorslokaler och är lokaliserad i Brämhult med fördelaktigt läge intill riksväg 40.


Max Keysberg.

JLL utser Maximilian Keysberg till ny chef för Project & Development Services

Bolag JLL utser Max Keysberg som ny chef för Project & Development Services (P&DS) och förstärker samtidigt teamet med två nya medarbetare.


Jonas Arvidsson, vd och medgrundare, Parakey

Parakey fortsätter växa trots lågkonjunktur

Ekonomi/Finansiering Under måndagen blev det klart att en rad investerare går in med 28 miljoner kronor i passersystemsbolaget Parakey. Enligt vd:n och medgrundaren Jonas Arvidsson är företaget i en position där de kan växa ännu mer i lågkonjunkturens spår.


PropTech-bolaget Parakey gasar vidare.

Parakey tar in 28 miljoner kronor – växlar upp för att möta efterfrågan

Bolag PropTech-bolaget Parakey gasar vidare – tar in nytt kapital för att lägga i nästa växel och fortsätta växa, innovera, digitalisera och revolutionera både säkerhets- och fastighetsbranschen.


Parakey lanserar världens minsta passersystem nästa vecka på Space i Stockholm.

Parakey lanserar världens minsta passersystem

Bolag 2016 presenterade sig Parakey på marknaden med sin lösning för att låsa upp med mobilen och 2020 släppte bolaget det revolutionerande professionella digitala låset Parakey PDL. Nu är det dags igen, inom kort lanserar man världens minsta passersystem.


Magnus Jägre, Studentbostäder i Norden AB (SBS) och Peter Wegdell, Parakey.

Studentbostäder i Norden väljer mobil access från Parakey

Bolag Studentbostäder i Norden AB (SBS) siktar nu på att digitalisera alla dörrar i sitt bestånd med nycklar i mobilen. Det gör bolaget genom att teckna ramavtal med det svenska PropTech-bolaget Parakey. SBS är ett renodlat studentbostadsbolag som äger, förvaltar och utvecklar studentbostäder. Magnus Jägre, hållbarhets- och innovationschef på SBS berättar mer om det nya samarbetet i en intervju.


Hemsö har fått en markanvisning för att bygga en ny idrottsanläggning med bland annat två hockeyrinkar åt Djurgården Hockey.

Här är Hemsös framtida uppdrag för anrika hockeyklubben

Bygg/Arkitektur Hemsö ska bygga en ny idrottsanläggning för den nyligen degraderade storklubben. Fastighetssverige berättar mer.


Bredden.

Alecta Fastigheter utvecklar Bredden med nya kontorskonceptet Park Side

Bygg/Arkitektur Nytt kontorskoncept tillförs jätteområdet Bredden.


Jens Melin, Anna Kempe och Peter Frey.

Hemnet förändrar i ledningsgruppen

Bolag Förändringar i Hemnets ledningsgrupp – Jens Melin utsedd till tillförordnad CFO.


Stefan Nilsson.

24 Storage utser ny vd

Bolag Styrelsen i 24 Storage har träffat en överenskommelse med Fredrik Sandelin som lämnar bolaget efter tre och ett halvt intensiva år som vd och koncernchef och går vidare mot nya utmaningar. Styrelsen har samtidigt utsett Stefan Nilsson till ny vd och koncernchef som en del av bolagets nästa utvecklingsfas. Stefan Nilsson tillträder den 30 juni 2022.


Erik Norberg.

Colliers stärker sitt leasingteam

Bolag Colliers har rekryterat Erik Norberg som i början av juni ansluter som Associate Director till affärsområdet Leasing på Stockholmskontoret.


Magnus Meyer ersätter Kristina Alvendal i Belatchews styrelse.

Meyer ersätter Alvendal på Belatchew

Karriär Kristina Alvendal lämnar Belatchews styrelse efter fyra år. Hennes ersättare blir Magnus Meyer.


Frölunda Hockey vill bygga ut Frölundaborg med över 3 000 kvadratmeter ny bebyggelse.

Bilder: Så vill Frölunda Hockey bygga ut Frölundaborg

Bygg/Arkitektur Hockeyklubben har ansökt om bygglov för att få bygga ut ishallen Frölundaborg med en ny konstruktion som har en föreslagen yta på över 3 000 kvadratmeter. Se visionsbilder inne i artikeln och läs mer om planerna


Parakeys grundare Jonas Arvidsson, Erik Barrefors, Marcus Andersson & Eric Franklin.

Parakey når 250 000 användare

Bolag Vid årsskiftet kommunicerade proptech-bolaget Parakey en användarbas på 225 000 unika användare. På bara ett kvartal har ytterligare 25 000 personer börjat använda sin mobil för att öppna låsta dörrar med Parakey och bolaget har därmed nu en kvarts miljon användare.


Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering/Förvaltning
EY:s analyschef Peter Wiman analyserar hur digitala satsningar överförs till ökade värden på Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering/Förvaltning på Birger Jarl i Stockholm den 4 maj.

Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering/Förvaltning: Hur översätts digitala satsningar till ökade värden?

Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering/Förvaltning Den 4 maj är det dags för årets upplaga av Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering/Förvaltning – mötesplatsen där du får koll på de hetaste digitaliseringstrenderna och framtidens fastighetsförvaltning. Under dagen får vi en uppdatering av EY:s Peter Wiman på temat: Hur översätts digitala satsningar till ökade värden? Anmälan stänger nästa fredag den 29 april – säkra din plats i dag!


Forumkvarteret i Uppsala.

Atrium Ljungberg hyr ut till Beyond Retro i Uppsala

Uthyrning Vintagekedjan Beyond Retros hyr 400 kvadratmeter i Forumkvarteren i Uppsala av Atrium Ljungberg.


Fokus Asset Management köper Scius Partners

Bolag Danska Fokus Asset Management köper svenska Scius Partners för att skapa den ledande fullservice investerings- och kapitalförvaltaren i Norden.


Hüseyin Meric.

Hüseyin Meric blir ny partner på Alma Property Partners

Bolag Hüseyin Meric har befordrats till partner på det nordiska fastighetsinvesteringsbolaget Alma Property Partners där han är ansvarig för den danska verksamheten sedan augusti 2019.