Image

Han ska chefa över slotten

Karriär Johan Zetterberg blir ny fastighetschef för fastighetsområde Kungliga slott på Statens fastighetsverk (SFV). Han kommer närmast från Fastighets AB Förvaltaren i Sundbyberg. Han tillträder sin nya tjänst i slutet av sommaren och ersätter Anders Ahlberg som går i pension.
Publicerad den 1 April 2011
Johan Zetterberg. Bild: SFV. Bild: SFV
Johan Zetterberg. Bild: SFV. Drottningholm. Foto: Åke E:son Lindman. Bild: Åke E:son Lindman
Drottningholm. Foto: Åke E:son Lindman.

Johan Zetterberg, född 1958, påbörjar i augusti sin tjänst som fastighetschef på Statens fastighetsverk. Tillsammans med ett 40-tal medarbetare får Johan Zetterberg som huvuduppgift att förvalta, vårda och utveckla de kungliga slotten i Stockholm, Drottningholm, Strömsholm, Gripsholm, Rosersberg, Ulriksdal, Haga och Tullgarn.

- Jag är mycket intresserad av det fantastiska kulturarv som de kungliga slotten utgör. Det är en spännande utmaning att bevara och underhålla kulturarvet inom ramarna för en ekonomisk verklighet. Jag ser med stor tillförsikt fram emot att, tillsammans med kompetenta medarbetare, få leda och utveckla verksamheten, säger Johan Zetterberg.

Johan Zetterberg är utbildad civilingenjör på väg och vatten vid KTH i Stockholm och har bred erfarenhet av fastigheter och fastighetsutveckling. I dagsläget är han chef för förvaltning och uthyrning av 8 000 bostadslägenheter och 100 000 kvadratmeter kommersiella lokaler på Förvaltaren i Sundbyberg. Under tio års tid arbetade han med omvandling och utveckling av nedlagda regementen på Vasallen. Johan Zetterberg har även lång erfarenhet av förvaltning på Svenska Bostäder.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige