Image

WSP rekryterar 100 i Göteborg

Bolag Göteborgsregionen växer snabbt och har flera omfattande projekt planerade som till exempel Västlänken och utvecklingen av Centrala Älvstaden. WSP satsar nu på att bli en central aktör och aktivt medverka i regionens framtida utveckling av infrastruktur och stadsutveckling.
Publicerad den 9 December 2011

Göteborgsregionen tillhör de 20 snabbaste växande regionerna under 00-talet. Regionen ligger på topp-30-listan när det gäller produktivitetsutveckling (BRP/capita) och rankas på plats fem när det gäller framtida tillväxtpotential. Det visar en nyligen genomförd benchmark om tillväxtförutsättningarna i 119 europeiska regioner, utförd av det internationella konsultföretaget BAK Basel.
- Vi tror på Västsverige och Göteborg som en viktig tillväxtregion. WSP har en ambitiös agenda med avsikten att aktivt medverka i utvecklingen av regionens framtida infrastruktur och stadsutveckling. Vi satsar nu på att bygga upp vår verksamhet i Göteborg till en heltäckande kompetens av tjänster för samhällsbyggandets alla faser, säger Mickey Johansson, vice vd för WSP Sverige.

WSP:s satsning innebär att man kommer att rekrytera fler personer till Göteborgskontoret. Inte minst inom infrastrukturområdet. I dag är man 400 personer, och vill gärna öka till 500. Ett steg i WSP:s satsning är flytten till ett nytt kontor på drygt 6 500 kvadratmeter centralt beläget i Göteborg. Fastigheten kommer att miljöklassas enligt det internationella miljöcertifieringssystemet Breeam.

Inflyttningen är beräknad till februari 2013.
- Vi vill kunna erbjuda såväl utvecklande arbetsuppgifter som en attraktiv arbetsmiljö. Vårt nya klimatsmarta kontor kommer att uppfylla de krav vi har på en modern, flexibel och hållbar arbetsmiljö. Det centrala läget gör att vi dessutom kommer att minska CO2-avtrycket med cirka 20 procent för resor till och från jobbet jämfört med idag, säger Mickey Johansson.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige