Image

WSP-fusionen klar

Bolag Fusionen mellan WSP Group och Genivar är nu klar. - I Sverige är vi mycket entusiastiska över fusionen, säger Rikard Appelgren, vd för WSP Europé och WSP Sverige.
Publicerad den 3 Augusti 2012

Fusionen innebär att kanadensiska Genivar kontant köper samtliga aktier i WSP. Den nya koncernen har 14 500 medarbetare på mer än 300 kontor världen över. Omsättningen beräknas uppgå till cirka 13 miljarder kronor och proformavinsten till 1,2 miljarder kronor.

- I Sverige är vi är mycket entusiastiska över fusionen. Nu kan vi möta våra befintliga och potentiella kunders behov med utökad kompetens och med närvaro på den kanadensiska marknaden. Med Genivars kompetenser inom gruvnäring och naturresurser kan vi utveckla våra tjänster inom dessa områden på den svenska marknaden. Dessutom ökar potentialen betydligt för att exportera vår egen specialistkompetens till nya marknader, däribland Kanada. Det kan till exempel vara projekt inom järnvägar, brobyggen och övrig infrastruktur, säger Rikard Appelgren, vd för WSP Europe och WSP Sverige.

- WSP och Genivar är en stark och övertygande kombination. Företagen är mycket kompatibla både vad gäller kultur och strategiska mål. Det finns en gemensam entreprenörsanda med tydligt kundfokus i båda företagen. Vi ser fram emot att utveckla vårt nya globala varumärke tillsammans och att skapa de fördelar det kommer att innebära för alla våra intressenter, säger Pierre Shoiry, koncernchef i det nybildade WSP och Genivar.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är de största ägarna i de noterade bolagen

Lista Fastighetssverige tittat närmare på vilka som äger mest av kapitalet i de noterade fastighetsbolagen på de två största listorna. Här är hela listan.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige