Image

Vencom och Rockspring säljer till BRF i Lidingö Centrum

Transaktioner Vencom Property Partners och Rockspring köpte Lidingö Centrum i juli 2013 och har nu sålt 83 lägenheter till en bostadsrättsförening som bildades redan för tolv år sedan.
Publicerad den 22 December 2014
Annons
Image
Lidingö centrum. Bild: Vasakronan
Lidingö centrum.

Överlåtelsepriset uppgår till 289 miljoner kronor. Överlåtelsen har möjliggjorts genom en så kallad tredimensionell fastighetsbildning.

Fortsatt fokus ligger nu liksom tidigare på den framtida utvecklingen av Lidingö Centrum, som under de kommande åren står inför en spännande förändring och utveckling.

- Vi blev kontaktade av bostadsrättsföreningen redan i anslutning till vårt förvärv och har haft en dialog med dem sedan dess, säger Thorsten Slytå, ansvarig för förvaltningen av Lidingö Centrum.

- Vi ser fram emot det fortsatta arbetet med den långsiktiga utvecklingen av Lidingö Centrum i nära samarbete med kommunen och övriga intressenter, säger Johan A. Gustafsson, Ordförande i Vencom.

JLL Tenzing fungerade som rådgivare till säljaren och Öhlin&Fellinger var köparens rådgivare.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Fastighetsägarna varnar: Ekonomisk tvärnit om Riksbanken fullföljer räntebanan

Ekonomi/Finansiering Riksbankens planerade räntehöjningar riskerar att leda till en tvärnit i den svenska ekonomin enligt Fastighetsägarna. För Fastighetssverige berättar chefsekonomen Tomas Ernhagen mer om hur utvecklingen kan komma att se ut det närmaste året och vilka risker som finns för ekonomin om Riksbanken höjer räntan bortom 1,25 procent.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige