Image
BRA Bygg har nu sålt en del av Knarrholmen till den nybildade bostadsrättsföreningen Tältstaden.

BRA Bygg säljer del av
Knarrholmen till nybildad BRF

Transaktioner BRA Bygg köpte genom koncernbolag Knarrholmen av fackföreningarna Handels och IF Metall, våren 2014. Nu har man sålt en del av Knarrholmen till den nybildade bostadsrättsföreningen Tältstaden.


BRF-affär på 120 miljoner i Uppsala

Transaktioner Fastigheten Luthagen 78:1 i Uppsala har köpts av de boende genom ombildning till BRF. Värdet i affären uppgår till 120 miljoner kronor.


18 procent fler nyregistrerade bostadsrättsföreningar 2014

Bostäder 907 bostadsrättsföreningar nyregistrerades 2014 vilket är en uppgång med 18 procent jämfört med 2013 då 769 bostadsrättsföreningar nyregistrerades.


Vencom och Rockspring säljer till BRF i Lidingö Centrum

Transaktioner Vencom Property Partners och Rockspring köpte Lidingö Centrum i juli 2013 och har nu sålt 83 lägenheter till en bostadsrättsförening som bildades redan för tolv år sedan.


Antalet BRF-ombildningar minskar

Bostäder Antalet BRF-ombildningar har minskat under årets tredje kvartal.


Stort intresse för Väsbyhems första BRF-bostäder

Bostäder Intresset var stort när Väsbyhem tillsammans med Husman Hagberg hade säljstart för det allmännyttiga bolagets första BRF-satsning Solvändan.


BRF-affär om 70 miljoner i Sundbyberg

Transaktioner BRF Sparven 18 har köpt fastigheten Sundbyberg Sparven 18 av Ulla och Lars Holm. Köpeskillingen uppgick till 70 miljoner kronor.


Wallenstam i BRF-affärer om 747,5 miljoner

Transaktioner Wallenstam har sålt tre fastigheter i Stockholm för totalt 747,5 miljoner kronor.
Fastigheterna ligger i Bromma och Nacka Orminge i Stockholm och köparna är fastigheternas nuvarande hyresgäster. Samtliga försäljningar överstiger värdering med i genomsnitt drygt tio procent.


Familjebostäder säljer till BRF i Enskede

Transaktioner Bostadsrättsföreningen Brevlådan 2 har köpt fastigheten Stockholm Brevlådan 2 av Familjebostäder. Köpeskillingen uppgick till 50,6 miljoner kronor.


Fastighetsbolag vann över BRF i Gamla stan-försäljning

Transaktioner Nyligen såldes bostadsfastigheten Bootes 9 i Gamla stan i Stockholm. Köpare blev inte en bostadsrättsförening utan det privata fastighetsbolaget Månsbro.


Regeringen vill förenkla andrahandsuthyrning i BRF

Bostäder Regeringen vill göra det enklare att hyra ut en bostadsrätt i andra hand. I en remiss som regeringen lämnat till Lagrådet föreslår regeringen därför bland annat att det inte ska krävas lika starka skäl från bostadsrättshavaren för att få hyra ut lägenheten i andra hand. Det ska också bli möjligt för bostadsrättsföreningar att ta ut en särskild avgift av en bostadsrättshavare som hyr ut sin lägenhet. Målet är att minska bostadsbristen genom ett bättre användande av de bostäder som redan finns.


Priserna på BRF fortsätter öka

Bostäder Den senaste tremånadersperioden har bostadsrättspriserna ökat med fem procent och villapriserna med en procent. Sett till senaste månaden har priserna på bostadsrätter ökat med fyra procent medan villapriserna är oförändrade.


Stockholmshem säljer till BRF

Transaktioner Stockholmshem har sålt en bostadsfastighet till en bostadsrättsförening – köpeskillingen uppgår till cirka 80 miljoner kronor.


Svenska Bostäder erbjuder fastighet till BRF

Transaktioner Nyligen tog Svenska Bostäders styrelse beslut om att sälja en fastighet till BRF.


Fortsatt stort intresse för ombildningar

Bostäder Enligt färsk statistik är intresset fortsatt stort för ombildningar från hyresrätt till bostadsrätt.


Giab säljer till BRF i Solna

Transaktioner Gabrielsson Invest AB, Giab, har sålt bostadsfastigheten Byggmästaren 4 i Solna. Köpare är bostadsrättsföreningen Ankdammen 33.


Svenska Bostäder erbjuder
fastigheter för 204 miljoner till BRF

Transaktioner Nyligen beslutade Svenska Bostäders styrelse att erbjuda två bostadsrättsföreningar att köpa intresseanmälda fastigheter. Värdet på fastigheterna uppgår till sammanlagt 204 miljoner kronor.


Fastighetsägarna: BRF:er står stadiga

Bostäder Fyra av fem bostadsrättsföreningar planerar underhåll och renoveringar det kommande året trots försämrade ekonomiska utsikter och högre räntor. Det framgår av en undersökning genomförd av Fastighetsägarna Stockholm.


Svenska Bostäder
erbjuder två fastigheter till BRF

Bostäder Svenska Bostäders styrelse har beslutat att erbjuda två bostadsrättsföreningar att köpa två fastigheter som BRF. Totalt handlar det om ett underliggande fastighetsvärde på 196 miljoner kronor.


Stockholmshem ska
sälja för 129 miljoner kronor

Transaktioner Stockholmshem avser att sälja tre bostadsfastigheter till bostadsrättsföreningar. Dessa prissattes under måndagens sammanträde till sammanlagt 129 miljoner kronor.