Image
Sima Zangiabadi, Ilija Batljan och Julie Lam.
Sima Zangiabadi, Ilija Batljan och Julie Lam.

Utrikes födda förebilder

Fastighetskvinnan Att Sverige har blivit ett mångkulturellt samhälle avspeglas inte i den svenska fastighetsbranschen – som ju bygger det svenska samhället. De utrikes födda på ledande positioner i branschen är minst sagt lätträknade. Vad betyder det här för branschen? Vad kan branschen vinna på att bli mindre homogen och konservativ? I Fastighetssveriges rykande färska pappersmagasin diskuteras problematiken av tre utrikes födda ledare i branschen – och de diskuterar vidare och delar med sig av sina egna erfarenheter på seminariet Fastighetskvinnan den 1 september.
Publicerad den 10 Juni 2015

Fastighetssveriges senaste pappersmagasin – med bland annat stora teman om konsulter och juridik – når läsarna i dag.

Du kan också läsa det digitalt här.
På sidorna 87-98 presenteras de tre utrikes födda profilerna som du också kan se på scen på seminariet Fastighetskvinnan:

# Sima Zangiabadi – stadsbyggnadsstrateg på Jernhusen som kom från Iran i början av 1990-talet. Hon har bland annat ansvarat för Stockholm Continental och leder nu Jernhusens affärsutveckling längs den kommande Ostlänken och det stora projektet på Liljeholmen där Jernhusen har en vision om att utveckla en blandstad med 3 000 bostäder.

# Ilija Batljan – vice vd för Rikshem. Han flydde från Balkankriget 1993 och gjorde sedan en kometkarriär i Sverige. Han har bland annat arbetat på regeringskansliet och varit kommunalråd i Nynäshamn. För ungefär fem år sedan lämnade han politiken och gick över till fastighetsbranschen.

# Julie Lam – projektutvecklare på Peab, ansvarar för utvecklingen av det 300 000 kvadratmeter stora utvecklingsområde i Ulriksdal. Hon har rötter i Hong Kong och USA och är själv uppvuxen i Tyskland. Hon kom till Sverige 2006 och utsågs förra året till Årets Unga Fastighetskvinna.

På seminariet Fastighetskvinnan på Grand Hotel den 1 september diskuterar de mångfaldsfrågor utifrån sina egna unika perspektiv. Tre utrikes födda ledare med väldigt olika bakgrunder diskuterar bland annat: Hur är det att vara en främmande fågel i en väldigt homogen och konservativ bransch? Varför lockas inte unga utrikes födda talanger av fastighetsbranschen? Vad kan branschen vinna på att få in nytt blod? Hur bemöts man som ung utrikes född kvinnlig ledare?

Seminariet Fastighetskvinnan hålls på Grand Hotel i Stockholm den 1 september.
Det är i första hand ett affärsseminarium, men behandlar också jämställdhets- och mångfaldsfrågor.

I ”affärspunkterna” är samtliga talare kvinnor. I jämställdhets- och mångfaldspunkterna släpps också manliga fastighetstoppar upp på scen.

Du anmäler dig till seminariet här.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Fastighetskvinnan 2024

Var: Grand Hotel, Stockholm (Vinterträdgården)

När: 5 september, 09.00 - 16.00

Pris: 5995 kronor exkl. moms 

Du anmäler dig till seminariet här.

Ambitionen är Fastighetskvinnan ska vara det mest inspirerande fastighetsseminariet i Sverige, där framgångsrika förebilder lyfts fram i rätt sammanhang, vilket i förlängningen leder till en bredare och mer jämställd fastighetsbransch – ett affärsseminarium som gör skillnad!

Förutom klassiska business-punkter behandlar seminariet också mångfaldsfrågor i det svenska näringslivet, med fokus på fastighetsbranschen. Unikt för seminariet är att de allra flesta av talarna är kvinnor – manliga talare medverkar endast i punkterna som handlar om jämställdhet och mångfald.

Men Fastighetskvinnan är inte ett event som bara riktar sig till kvinnor. Det riktar sig till alla som vill nätverka, bli inspirerade och uppdaterade om trenderna på fastighetsmarknaden.

Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet? Kontakta:

Eddie Ekberg
0736 - 57 43 16
eddie.ekberg@fastighetssverige.se

Anthon Näsström
0720-707824
anthon.nasstrom@nordicpropertynews.com

Arrangörer:







Partners:





Se film från ett tidigare event här:

Mer från Fastighetssverige