Image

Fastighetskvinnan - 14 oktober 2020

14 oktober

Ett unikt inspirations- och affärsseminarium där framgångsrika förebilder lyfts fram i rätt sammanhang, vilket i förlängningen leder till en mer jämställd fastighetsbransch. Du får en matnyttig uppdatering av marknadsläget på ett affärsseminarium som gör skillnad!


Medverkande – Fastighetskvinnan 2020

Anna Bellman, moderator

Anna Bellman, moderator

Anna Bellman är moderator på Fastighetskvinnan. Hon har arbetat som journalist inom radio och tv, och var under flera år marknads- och kommunikationschef på Capgemini, ett av världens största it- och managementkonsultföretag. Hon har också grundat en kommunikationsbyrå som bland annat hjälpte kunderna med strategiska kommunikationsfrågor. 
Gunilla von Platen

Gunilla von Platen

Gunilla von Platen, född Günel Anip, är en svensk entreprenör, företagsledare och filantrop. År 2000 grundade hon kundserviceföretaget Xzakt Kundrelation som hon för tre år sedan sålde till riskkapitalbolaget Altor. Hon sommarpratade i P1 2007 och 2020 och medverkade i SVT:s Draknästet 2009. Hon medverkar numera i ett flertal olika välgörenhetsprojekt och organisationer. Hon släppte tidigare i år självbiografin Draken i rummet, där hon bland annat berättar om sin uppväxt med hedersförtryck, om övergrepp inom näringslivet och sin långa entreprenörsresa.
Johanna Skogestig

Johanna Skogestig

Johanna Skogestig är sedan i november vd för Vasakronan, Sveriges största fastighetsbolag. Hon har arbetar för Vasakronan sedan 2015, tidigare som ansvarig för bolagets analys- och transaktionsverksamhet. Hon arbetade för dåvarande AP Fastigheter (som sedan förvärvade och bytte namn till Vasakronan) 1998-2007 och satt redan då i ledningsgruppen. Mellan 2007 och 2015 var hon CIO på Areim och Sveafastigheter.
Caroline Farberger

Caroline Farberger

Caroline Farberger är sedan 2016 vd för Ica Försäkring. Hon hette tidigare Carl, men genomgick en könskorrigering 2018. Hon är den första högre näringslivschefen i Sverige som har gått ut och offentligt berättat om processen kring sin könskorrigering. Hon utsågs till Årets HBTQ vid QX Gaygalan 2019 och har medverkat i både Sommar och Vinter i P1.
Biljana Pehrsson

Biljana Pehrsson

Biljana Pehrsson är sedan hösten 2013 vd för Kungsleden. Hon har också varit Head of Real Estate och vice vd på East Capital och vd för Centrumutveckling. Hon är utbildad civilingenjör från KTH, och har varit verksam i fastighetsbranschen i drygt 20 år. Hon är sedan 2017 med i juryn för Årets Unga Fastighetskvinna.
Christina Nyman

Christina Nyman

Christina Nyman är sedan vintern 2018 chefsekonom på Handelsbanken. Hon var tidigare prognoschef på samma bank. Hon kom till Handelsbanken i september 2017 och har tidigare arbetat på Sveriges Riksbank under flera år. Hon har en masterexamen från Stockholms Universitet. 
Alexandra Lövgren

Alexandra Lövgren

Alexandra Lövgren är finalist i Årets Unga Fastighetskvinna. Hon är Newsecs hittills yngsta partner och ansvarig för bolagets avdelning Strategisk Analys, som dels producerar marknadsrapporter som Newsec Property Outlook och även tar fram skräddarsydda analyser. Hon har arbetat på Newsec sedan 2015.
Jessika Jonsson

Jessika Jonsson

Jessika Jonsson är finalist i Årets Unga Fastighetskvinna. Hon arbetar sedan i somras med investeringar för Areim. Dessförinnan arbetade hon på Cushman & Wakefield med värdering, analys och transaktioner.
Ina Djurestål

Ina Djurestål

Ina Djurestål är finalist i Årets Unga Fastighetskvinna. Hon är sedan 2018 projektingenjör på Skanska. Hon har tidigare varit riksordförande i Moderata Studenter och har suttit i Mufs styrelse. Hon är initiativtagare till utmärkelsen Jämställdhetsbygget.
Ann Bjurström

Ann Bjurström

Ann Bjurström har arbetat för Arcona sedan 2011, år 2016 blev hon bolagets första kvinnliga affärschef och den 1 juli 2018 tillträdde hon rollen som avdelningschef och representant i Arconas ledningsgrupp. Hon är civilingenjör från KTH och har även arbetat för C&M Projekt, Projektgaranti och Energo.
Marianne Hoffman

Marianne Hoffman

Marianne Hoffman är Investment & Asset Management Director på NREP och har sedan 2013 bland annat ansvarat för bolagets svenska retail-strategi. Sedan 2019 leder hon investerings- och strategiarbetet för det svenska teamet inom opportunistiska affärer. Hon har sedan 1999 arbetat med projektutveckling och asset management för bolag som Steen & Ström, Drott och Fabege.
Frida Palmgren

Frida Palmgren

Frida Palmgren är vd för Fasticons utbildningsbolag STF Ingenjörsutbildning och BFAB – Bygg- och fastighetssektorns fortbildningsinstitut. Hon har ett mångårigt engagemang för kompetensfrågor inom samhällsbyggnad och har tidigare arbetat 15 år som HR-chef inom fastighetsbranschen. Hon har en magisterexamen i pedagogik från Linköpings Universitet samt en executive education i företagsekonomi och finansiell styrning från Stockholm School of Economics.
Marie Cronström

Marie Cronström

Marie Cronström har lång erfarenhet av både affärsutveckling och ledarskap. Hon är sedan två tillbaka vice vd och COO på Cushman & Wakefield. Hon är utbildad civilingenjör från KTH och har verkat inom flera olika branscher varav de senaste 20 åren inom fastighetsbranschen.
Maria Sahlén

Maria Sahlén

Maria Sahlén har jobbat på NREP sen i mars 2020, som COO för Sverige och inom opportunistiska affärer. Hon var tidigare partner på PwC inom management consulting, och fokuserade under drygt tio år på att stödja kunder inom den finansiella sektorn. Dessförinnan var hon på General Electric, främst inom GE Real Estate, och arbetade i Paris, Munchen, Bryssel, Stockholm och New York.
Ulrika Rosén

Ulrika Rosén

Ulrika Rosén är partner på Newproperty. Hon har 30 års erfarenhet av lokaluthyrning i Stockholmsregionen. Hon startade Newoffice 2005 tillsammans med Tina Magnuson. Bolaget har verkat under namnet Newproperty sedan 2017.
Louise Pergament

Louise Pergament

Louise Pergament är uthyrningschef på Skandia Fastigheter. Hon har en bred erfarenhet av Stockholms kontorsmarknad sedan 15 år tillbaka, och en stabil grund med en examen som civilingenjör från KTH. Tidigare har hon bland annat varit verksam på CBRE, där hon arbetade med flertalet internationella företags etableringar i Stockholm. Hon brinner för att finna hyresgäster som ser mervärdet av att ha en hyresvärd och fastighetsägare som är en verklig affärspartner.
Mikaela Svefors

Mikaela Svefors

Mikaela Svefors är medgrundare och kommersiellt ansvarig för Avy, den digitala boende - och förvaltningstjänsten som hjälper större bostadsbolag att öka kundnöjdhet och förbättra driftnetto. Mikaela har en bakgrund som management konsult på PwC London inom finansiell och strategisk rådgivning. Hon kommer närmast från Oscar Properties där hon drivit flertalet bostadsutvecklingsprojekt och ansvarade för lanseringen nya retail konceptet Oscar Deli som var en del i ett aktivt arbete kring den fysiska och digitala boenderesan. Idag brinner hon för utmaningen att göra bostadsbranschen mer kundfokuserad med en tydlig koppling till nya affärsmodeller för fastighetsägare.
Jennifer Eriksson

Jennifer Eriksson

Jennifer Eriksson har arbetat på Colliers sedan i juni 2018. Hon är en del av Leasing-teamet med fokus på uthyrning av lokaler.  Hon studerade tidigare  Affärsutveckling och Entreprenörskap inom Samhällsbyggnadssektorn på Chalmers Tekniska Högskola, därifrån tog hon examen i juni 2018. 
Sandra Mobaraki

Sandra Mobaraki

Sandra Mobaraki driver sedan 2018 den digitala plattformen Byggsandra och har grundat nätverket Byggbranschens kvinnor. Syftet med hennes verksamhet är att tillgängliggöra byggbranschen för alla och inspirera följarna att söka sig till sektorn. Sandra tror på förebilder och vill bidra till en mer jämställd bransch. Hon arbetar även med frågor som rör mångfald och digitalisering och att stärka branschens arbetsgivarvarumärke.Hon är 26 år och har en bakgrund från olika roller inom Byggmax.
Eva Landén

Eva Landén

Eva Landén är sedan 2012 vd för Corem. Hon är utbildad civilekonom och har arbetat inom Corem sedan 2008. Hon har tidigare arbetat som ekonomichef för Bonnier Cityfastigheter samt varit revisor hos PWC.
Kerstin Lindberg Göransson

Kerstin Lindberg Göransson

Kerstin Lindberg Göransson är sedan hösten 2011 vd för Akademiska Hus. Hon var dessförinnan i tolv år flygplatsdirektör på Stockholm Arlanda Flygplats - och var med i skapandet av Swedavia - och har också bland annat varit finans- och ekonomidirektör på Scandic Hotels. Hon är med i juryn för Årets Unga Fastighetskvinna.

Carola Lavén

Carola Lavén

Carola Lavén tillträdde i maj posten som vd på Besqab. Hon kom då närmast från Castellum där hon var vice vd och investeringsdirektör. Hon har även varit affärsområdeschef på NCC Property Development Nordic och affärsutvecklingschef på Atrium Ljungberg och Ljungberggruppen. Hon är utbildad civilingenjör från KTH.
Siv Malmgren

Siv Malmgren

Siv Malmgren är sedan 2006 vd för John Mattson. Hon har varit anställd inom bolaget sedan 1996. Innan hon tillträdde som vd var hon bland annat utvecklingschef. Hon är i grunden beteendevetare och arbetade under 1980-talet på KTH inom forskningsområdet ”Förvaltning ur brukarperspektiv”. Hon har även arbetat för managementkonsultbolaget Aktiv Bo.
Anna K Johansson

Anna K Johansson

Anna K Johansson är handelsexpert med mer än 15 års erfarenhet inom handel och utveckling. Hon har arbetat med en rad internationella aktörer i samband med deras etablering på nya marknader. Hon är sedan 2013 Senior Projektledare på TAM Retail och arbetade tidigare för Cushman & Wakefield som Head of Retail för Norden.
Pia Djupmark

Pia Djupmark

Pia Djupmark är sedan 2013 vd för Grand Hôtel Stockholm. Hon har även varit regionchef för Sverige inom Rezidor och vd för Royal Viking Hotel. Hon har flera internationella uppdrag för internationella organisationer på sin meritlista och hennes karriär täcker i stort sett alla discipliner inom hotell, men med en tyngdpunkt på ekonomi, försäljning, marknadsföring och ledarskap.
Annica Ånäs

Annica Ånäs

Annica Ånäs är sedan februari 2016 vd för Atrium Ljungberg. Hon började på Atrium Ljungberg 2008 och blev CFO 2011. Hon har tidigare varit revisor på Deloitte och vd för kommunikationsbyrån Producenterna. Hon är utbildad till både civilekonom och jurist.
Kristina Alvendal

Kristina Alvendal

Kristina Alvendal har lång erfarenhet från både politiken och fastighetsbranschen. Hon var från 2008 och fram till valet 2010 stadsbyggnads- och fastighetsborgarråd i Stockholms stad. Hon var mellan 2011 och 2014 vd för Airport City Stockholm och driver nu det egna konsultbolaget Kristina Alvendal AB. Hon är sedan starten 2014 med i juryn för Årets Unga Fastighetskvinna och är sedan 2017 dess ordförande.
Ulrika Hallengren

Ulrika Hallengren

Ulrika Hallengren är sedan våren 2018 vd för Wihlborgs. Hon var tidigare projekt- och utvecklingschef på bolaget. Mellan 2010 och 2015 var hon vd för Fastighets AB ML4 med ansvar för uppförande av Max IV och dessförinnan hade hon olika roller inom Tyréns i tolv år. Hon är utbildad högskoleingenjör (bygg) från Lunds Tekniska Högskola.

Fastighetskvinnan 2020

Var: Grand Hotel, Stockholm.

När: 14 oktober, 09.00 - 16.00 (registrering och frukostmingel från 8.15).

Pris: 4995 kronor exkl. moms

Du anmäler dig till seminariet här.

Med anledning av corona-pandemin har vi på Fastighetssverige valt att öka säkerhetsnivån till max vad gäller hygien på samtliga våra seminarier. Det kommer att finnas relevant skyddsutrustning, såsom handsprit och ansiktsmasker, tillgänglig på plats och vi kommer att möblera med generöst utrymme i seminariesalen för att säkerställa att vi kan hålla social distans enligt nu gällande regler och rekommendationer. Hotellen kommer också att ha maximalt förhöjda städ- och hygienrutiner kring alltifrån toaletter till all kost som serveras under dagen.
Enligt besked från Polismyndigheten är Fastighetskvinnan inte att betrakta som offentlig tillställning varför vi kommer kunna genomföra seminariet fysiskt vilket innebär att du kan känna dig helt trygg med att nu boka din plats!
Föredrar du att inte närvara fysiskt på Fastighetskvinnan kan du följa dagen från din dator/mobil/läsplatta då vi kommer att live-streama hela dagen. Du kommer också att kunna ställa frågor till talarna via Menti-systemet.

Ambitionen är Fastighetskvinnan ska vara det mest inspirerande fastighetsseminariet i Sverige, där framgångsrika förebilder lyfts fram i rätt sammanhang, vilket i förlängningen leder till en bredare och mer jämställd fastighetsbransch - ett affärsseminarium som gör skillnad!

Förutom klassiska business-punkter behandlar seminariet också mångfaldsfrågor i det svenska näringslivet, med fokus på fastighetsbranschen. Unikt för seminariet är att de allra flesta av talarna är kvinnor – manliga talare medverkar endast i punkterna som handlar om jämställdhet och mångfald.

Men Fastighetskvinnan är inte ett event som bara riktar sig till kvinnor. Det riktar sig till alla som vill nätverka, bli inspirerade och uppdaterade om trenderna på fastighetsmarknaden.

Du kan läsa om förra årets seminarium här.

Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet? Kontakta:

Nicklas Tollesson
0705 - 84 14 02
nicklas@fastighetssverige.se

Eddie Ekberg
0736 - 57 43 16
eddie@fastighetssverige.se

Se filmen från 2019 års event här:Partners: