Image

Fastighetskvinnan - 4 September 2019

Onsdag 4 september kl 09.00 - 16.00 (registrering och frukostmingel från 08.15)

Ett unikt inspirations- och affärsseminarium där framgångsrika förebilder lyfts fram i rätt sammanhang, vilket i förlängningen leder till en mer jämställd fastighetsbransch. Du får en matnyttig uppdatering av marknadsläget på ett affärsseminarium som gör skillnad!


Medverkande

Ellinor Persson (moderator)

Ellinor Persson (moderator)

Ellinor Persson är moderator för Fastighetskvinnan 2019 och en av landets mest eftertraktade moderatorer. Hon har gjort cirka 1000 direktsändningar i SVT, TV3, TV4, Kanal 5 och P3. Sedan 2004 har hon arbetat heltid som moderator och debattledare. Hon har vunnit På Spåret två gånger och blivit utsedd till Årets talare.
Åsa Bergman

Åsa Bergman

Åsa Bergman är sedan 2018 vd och koncernchef för Sweco, där hon har varit anställd ända sedan 1991. År 1999 blev hon regionchef med ansvar för Swecos projektledare i norra Sverige innan hon 2006 blev vd för Sweco Management. 2012 tillträdde Åsa Bergman tjänsten som vd för Sweco Sverige. Hon basar i dag för 16000 anställda i 14 länder och med projekt i 70 olika länder. Hon utsågs tidigare i år till Näringslivets mäktigaste kvinna i Sverige.
Ann Bjurström

Ann Bjurström

Ann Bjurström har arbetat för Arcona sedan 2011, år 2016 blev hon bolagets första kvinnliga affärschef och den 1 juli 2018 tillträdde hon rollen som avdelningschef och representant i Arconas ledningsgrupp. Hon är civilingenjör från KTH och har även arbetat för C&M Projekt, Projektgaranti och Energo.
Caroline Arehult

Caroline Arehult

Caroline Arehult är sedan september 2018 vd för Hemfosa Fastigheter. Hon kommer närmast från mångårig tjänst som vd för Skanska Fastigheter Stockholm. Hon är utbildad civilingenjör med inriktning mot bygg- och fastighetsekonomi från KTH.
Anette Frumerie

Anette Frumerie

Anette Frumerie är sedan november 2012 vd för Besqab. Hon kom då närmast från tjänsten som vd för Skanskas bostadsutveckling i Norden. Dessförinnan hade hon 17 år på JM bakom sig.
Biljana Pehrsson

Biljana Pehrsson

Biljana Pehrsson är sedan hösten 2013 vd för Kungsleden. Hon har också varit Head of Real Estate och vice vd på East Capital och vd för Centrumutveckling. Hon är utbildad civilingenjör från KTH, och har varit verksam i fastighetsbranschen i drygt 20 år. Hon är sedan 2017 med i juryn för Årets Unga Fastighetskvinna.
Lisa Farrar

Lisa Farrar

Lisa Farrar leder eBerry, Nordic Choice Hotels digitaliseringsföretag. Hon har sedan 2016 varit ansvarig för Choices digitala omvandling med målet att skapa världens bästa gästresa. Hon har banat väg för nyskapande satsningar på digitala lösningar som inte bara gynnat företaget, utan även hela branschen. Hon utsågs 2018 till en av Europas främsta ledare inom turism- och resebranschen. Hon var tidigare vd för Groupon och eBookers/MrJet.
Rebecka Eidenert

Rebecka Eidenert

Rebecka Eidenert är sedan 2018 vd för Studentbostäder i Sverige AB. Hon var dessförinnan på Rikshem, bland annat som uthyrningschef, förvaltare och fastighetschef. Hon är finalist i utmärkelsen Årets Unga Fastighetskvinna 2019.
Jenny Jonsson

Jenny Jonsson

Jenny Jonsson är delägare och ägarrepresentant i styrelsen, genom Bansvik Holding. Hon är uppvuxen i USA och flyttade till Sverige 2017 och har sedan dess arbetat med att strategiskt utveckla Bansviks tillgångar i Sverige. Hon är finalist i utmärkelsen Årets Unga Fastighetskvinna 2019.
Bengt Johansson

Bengt Johansson

Bengt Johansson har arbetat inom Forsen sedan 2005 och sedan 2012 är han vd för koncernen. Han är civilekonom från Stockholms universitet och har även arbetat för bland andra Familjebostäder, Ericsson och Heidelberg.
Chris Österlund

Chris Österlund

Chris Österlund är sedan 2017 vd för allmännyttiga Botkyrkabyggen. Hon utsågs i år till Årets offentliga ledare och belönades 2018 med Sweden Green Building Award. Hon har tidigare varit ekonomi- och finanschef på dåvarande Sabo, vd för Stiftelsen Stockholms Studentbostäder och vd för Nynäshamnsbostäder. Bolagets jämställdhetssatsning Qvinna i Botkyrka och de utökade trygghetssatsningarna har fått stor uppmärksamhet. De är båda exempel på hur Botkyrkabyggen under Chris Österlunds ledning flyttat fram positionerna när det gäller att koppla sociala investeringar till en ekonomiskt hållbar och långsiktig affär.
Stig-Arne Bäckman

Stig-Arne Bäckman

Stig-Arne Bäckman är projektledare för Talangakademin samt marknadschef och visionär på Nordiskt Valideringsforum. Han är sedan nästan 40 år föreläsare och inspiratör i ett brett spektra av sammanhang. Har varit socialarbetare, egenföretagare och konsult. Rådgivare till Margot Wallström vid Kulturdepartementet och sakkunnig vid Arbetsmarknadsdepartementet. Varit sommarpratare i P1 och grundat Urkraft och OCN (Open College Network) Sweden.
Kristin Lundmark

Kristin Lundmark

Kristin Lundmark är sedan 2015 hållbarhetschef på Wästbygg, där hon ansvarar för strategisk planering, målsättning, uppföljning och kommunikation av hållbarhetsarbetet inom koncernen. Hon har tidigare bland annat varit projektledare på Sweco och även arbetat för universitetet i Vancouver, Kanada, med ett Renewable Cities-program, med målet att både studenter, politiker och medborgare kring hållbarhetsfrågor.
Veronica Palmgren

Veronica Palmgren

Veronica Palmgren är stadsutvecklingsdirektör på Citycon sedan oktober 2018 med ansvar de svenska utvecklingsprojekten. Veronica har nästan 20 års erfarenhet av stora stadsutvecklingsprojekt likväl som förvaltning och utveckling av köpcentrum som Bromma Blocks, Tuna Park och nu Kista Galleria och Liljeholmen. Veronica är diplomerad Civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm och har med sig tidigare erfarenhet från strategisk varumärkes- och konceptutveckling i andra branscher.
Sara Östmark

Sara Östmark

Sara Östmark är affärsutvecklingschef och vice vd på Stenvalvet. Hon har varit på Stenvalvet sedan bildandet av bolaget 2010 och arbetade dessförinnan med transaktioner och projektutveckling på Nordicom Sverige, som analytiker på Lundberg & Partners och fastighetscontroller på Realia. Hon är utbildad civilingenjör på KTH.
Anna Breman

Anna Breman

Anna Breman är sedan 2015 chefekonom på Swedbank. Hon har en gedigen erfarenhet inom det makroekonomiska området. Hon har varit verksam inom Swedbank sedan 2013. Dessförinnan har hon haft positioner med makroanalytisk anknytning inom Finansdepartementet, senast som kansliråd, och på Världsbanken. Hon är fil dr i nationalekonomi från Handelshögskolan i Stockholm och har också en bakgrund som forskare, bland annat vid Harvard University och University of Arizona.
Eva Landén

Eva Landén

Eva Landén är sedan 2012 vd för Corem. Hon är utbildad civilekonom och har arbetat inom Corem sedan 2008. Hon har tidigare arbetat som ekonomichef för Bonnier Cityfastigheter samt varit revisor hos PWC.
Maria Pleiborn

Maria Pleiborn

Maria Pleiborn är demograf och seniorkonsult på WSP med bostadsmarknad som specialitet. Hon arbetar med rådgivning om bostadsmarknads- och bostadsförsörjningsfrågor runt om i landet. Hon har arbetat för WSP sedan 2010.
Kerstin Lindberg Göransson

Kerstin Lindberg Göransson

Kerstin Lindberg Göransson är sedan hösten 2011 vd för Akademiska Hus. Hon var dessförinnan i tolv år flygplatsdirektör på Stockholm Arlanda Flygplats - och var med i skapandet av Swedavia - och har också bland annat varit finans- och ekonomidirektör på Scandic Hotels. Hon är med i juryn för Årets Unga Fastighetskvinna.

Rahel Belatchew

Rahel Belatchew

Rahel Belatchew, MSA/SAR, DESA, chefsarkitekt och grundare (2006) av Belatchew Arkitekter, har en magisterexamen i arkitektur från Ecole Spéciale d’Architecture i Paris, och har verkat som arkitekt i Paris, Luxemburg, Tokyo och Stockholm. Vid sidan om Belatchew Arkitekter driver även Rahel den experimentella studion Belatchew Labs i syfte att finna lösningar på stadens utmaningar genom metodutveckling, digitalisering och hållbar arkitektur. Rahel Belatchew bedriver även fastighetsutveckling för att förverkliga projekt med höga arkitektoniska kvaliteter i egen regi.
Kristina Alvendal

Kristina Alvendal

Kristina Alvendal har lång erfarenhet från både politiken och fastighetsbranschen. Hon var från 2008 och fram till valet 2010 stadsbyggnads- och fastighetsborgarråd i Stockholms stad. Hon var mellan 2011 och 2014 vd för Airport City Stockholm och driver nu det egna konsultbolaget Kristina Alvendal AB. Hon är sedan starten 2014 med i juryn för Årets Unga Fastighetskvinna och är sedan 2017 dess ordförande.
Karolin Forsling

Karolin Forsling

Karolin Forsling driver sedan 2016 det egna konsultbolaget Forsling United. Hon är specialiserad på stads- och fastighetsutveckling och ”place making”. Hon har tidigare haft ledande positioner inom AMF Fastigheter, Ljungberggruppen och Norrporten. Hon har bland annat initierat och drivit projekt som Sickla Köpkvarter, Mood Stockholm och Urban Escape.
Susanne Åhlén

Susanne Åhlén

Susanne Åhlén är sedan juni 2016 vd för Fasticon Kompetens. Hon arbetade tidigare för Atrium Ljungberg i sex år, senast som Head of Leasing Retail. Dessförinnan var hon på Aberdeen, bland annat som Sverigechef för Centre Management.
Ulrika Hallengren

Ulrika Hallengren

Ulrika Hallengren är sedan våren 2018 vd för Wihlborgs. Hon var tidigare projekt- och utvecklingschef på bolaget. Mellan 2010 och 2015 var hon vd för Fastighets AB ML4 med ansvar för uppförande av Max IV och dessförinnan hade hon olika roller inom Tyréns i tolv år. Hon är utbildad högskoleingenjör (bygg) från Lunds Tekniska Högskola.
Monica Westerberg

Monica Westerberg

Monica Westerberg är mångfaldschef för Skanska Sverige. Hon ansvarar för att utveckla kulturen på bolaget till att bli mer mångfaldig, inkluderande och värderingsstyrd. Hon brinner för hållbara samhällen och organisationer där alla ska kunna nå sin potential. Innan hon kom till Skanska var hon affärsområdeschef på Kantar Sifo med omfattande globala kunduppdrag inom strategi, förändringsledning, organisations- och ledarutveckling. Hon sitter idag i Skanska Sveriges HR-ledning och är ledamot i styrelsen för Galaxen Bygg.

Fastighetskvinnan 2019

Var: Grand Hotel, Stockholm.

När: Onsdag 4 september 2019, 09.00 - 16.00 (registrering och frukostmingel från 8.15).

Pris: 4995 kronor exkl. moms

Du anmäler dig till seminariet här.

Ambitionen är Fastighetskvinnan ska vara det mest inspirerande fastighetsseminariet i Sverige, där framgångsrika förebilder lyfts fram i rätt sammanhang, vilket i förlängningen leder till en bredare och mer jämställd fastighetsbransch - ett affärsseminarium som gör skillnad!

Förutom klassiska business-punkter behandlar seminariet också mångfaldsfrågor i det svenska näringslivet, med fokus på fastighetsbranschen. Unikt för seminariet är att de allra flesta av talarna är kvinnor – manliga talare medverkar endast i punkterna som handlar om jämställdhet och mångfald.

Men Fastighetskvinnan är inte ett event som bara riktar sig till kvinnor. Det riktar sig till alla som vill nätverka, bli inspirerade och uppdaterade om trenderna på fastighetsmarknaden.

Seminariet avslutas med prisutdelningen för utmärkelsen Årets Unga Fastighetskvinna.

Det är nu sjätte gången vi genomför det här eventet. Du kan läsa om förra årets seminarium här.

Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet? Kontakta:

Nicklas Tollesson
0705 - 84 14 02
nicklas@fastighetssverige.se

Eddie Ekberg
0736 - 57 43 16
eddie@fastighetssverige.se

Se filmen från 2019 års event här:Partners: