Image

Fastighetskvinnan - 8 September 2022

8 september 2022

Ett unikt inspirations- och affärsseminarium där framgångsrika förebilder lyfts fram i rätt sammanhang, vilket i förlängningen leder till en mer jämställd fastighetsbransch. Du får en matnyttig uppdatering av marknadsläget på ett affärsseminarium som gör skillnad!


Program Fastighetskvinnan 2022

09.00 Välkommen!

Anna Bellman, moderator
Eddie Ekberg, chefredaktör, Fastighetssverige, Lokalnytt.se, Nordic Property News

Expertpanel/Sidekicks:

Susanne Åhlénvice VD/AO-chef Försäljning, Newton
Frida Palmgren, affärsområdeschef Utbildning, Fasticon
Martina Blomberg Roald, advokat/partner, Wistrand Advokatbyrå
Mimmie Sundin, affärschef, Arcona

09.15 Makroanalys – den nya världen

Efter pandemin kom invasionen av Ukraina och kartan över verkligheten får ritas om igen. Den redan stigande inflationen accelererade och Riksbanken tvingades tänka om fullständigt och började höja reporäntan redan i april. Hur mår världen i dag och vad har vi att vänta oss framöver? En av Sveriges mest välrenommerade ekonomer ger sin bild av läget.
Annika Winsth, chefsekonom, Nordea

09.45 …och vad betyder det nya världsläget för den svenska fastighetsmarknaden?

Decennier av fallande räntor och några år av minusräntor har lett till att väldigt många har kunnat lyckas väldigt bra på den svenska fastighetsmarknaden. Nu är ränteläget och inte minst ränteutsikterna framåt helt förändrade. Är sötebrödsdagarna över? Hur har fastighetsmarknaden påverkats av den nya situationen och vad har vi att vänta oss framöver?
Karin Witalis, Head of Research, Colliers

10.15 Det nya arbetslivet

Post corona tycks rädslan för kontorsdöden ha minskat betydligt. Däremot är de flesta överens om att pandemin på många sätt kommer att sätta bestående spår i vårt sätt att arbeta och leva – och därmed på kontorsmarknaden och kontorens utförande och användande. Pandemin har naturligt accelererat vårt utnyttjande av digitala möjligheter och även ökat vårt fokus på hållbarhet. Nu är vi i en fas av tillvänjning kring att leva och arbeta på det nya sättet. Hur ser trenderna ut och vad kommer de att landa i? Hur ser dagens och morgondagens kontor och arbetsliv ut?
Tina Lindh, affärsutvecklare, Castellum
Rahel Belatchew, vd, Belatchew
Caroline Stjernberg, territory director, Benelux & Nordics, Wework

10.45 Fika- och mingelpaus

11.15 Bostadspolitisk analys – med tre dagar kvar till valet

Bostadsfrågorna brukar inte räknas bland de mest avgörande politiska frågorna – få byter parti på bostadspolitisk grund. Men förra året avgick ju faktiskt regeringen på grund av en bostadspolitisk fråga (ni minns nog cirkusen kring fri hyressättning i nyproduktion). Samtidigt som förtidsröstandet är i full gång och med bara tre dagar kvar till valdagen analyserar Hanna Larsson, bostadspolitisk chef på Sveriges Allmännytta, det politiska läget. Vad har vi att vänta oss av politiken efter valet och hur bör den svenska fastighetssektorn agera?
Hanna Larsson, bostadspolitisk expert, Sveriges Allmännytta

11.40 Historisk satsning – mitt under krisen
Corona-pandemin satte onekligen hela retail-sektorn under stenhård press. Men under hela perioden har Citycon satsat stenhårt med sin filosofi att utveckla levande stadsdelar med social hållbarhet i fokus. Hör om omvandlingen av Kista – en av deras största satsningar någonsin.
Veronica Palmgren, stadsutvecklingsdirektör, Citycon
 
11.55 Hur svarar retailsektorn när allt blir dyrare?

Retailsektorn har det tufft. Konkurrens från e-handeln inledde en transformation som accelererades ordentligt av pandemin. Och när vi blev någorlunda kvitt coronan möttes vi av en inflationschock, delvis till följd av kriget i Ukraina som fick följder som från början inte kändes helt självklara – men pizzorna steg i pris när elpriserna sköt i höjden. Äggpriserna chockhöjdes när hönsfoderländerna Ryssland och Ukraina försvann från marknaden – och så vidare… Hur hanterar handeln situationen i dag när konsumenterna tvingas hålla hårdare i plånboken? Hotas hållbarhetsarbetet när ekonomin inte längre är lika bra? Vad innebär den nya verkligheten för köpcentrum och handelsområden, i dag och framöver?
Emma Hernell, vd, HUI
Veronica Palmgren, stadsutvecklingsdirektör, Citycon
Anna K Johansson, change management director, TAM

12.20 Årets Unga Fastighetskvinna – prisutdelning
Julie Lam, Cecilia Vestin, Sima Ghaemi, Pegah Abedini, Sonja Ståhl, Jenny Jonsson, Alexandra Lövgren, Sofia Folstad – där är de åtta första vinnarna i Årets Unga Fastighetskvinna. Vem vinner i år? I våras nominerade branschen sina favoriter och juryn har sedan dess valt ut tre finalister. Vinnaren är en kvinna i eller kring fastighetsbranschen som gärna antar utmaningar, är en god förebild och har förutsättningar att bli en framtida ledare inom branschen.

Juryn:

Kristina Alvendal (ordf)
Caroline Arehult
Biljana Pehrsson

12.35 LUNCH

13.35 Hon utmanar arkitekturbranschen med nytt digitalt nätverk
 
Med lärdomar från pandemins digitala arbetssätt tillsammans med en önskan om en mer rättvis bransch växte idén om the Grid fram i arkitekten Lina Goldéns hjärna. Vilka möjligheter ser hon i branschen och vad vill hon egentligen åstadkomma med The Grid?
Lina Goldén, arkitekt, grundare, The Grid

14.00 Börs-vd:arna – en inspirerande talkshow
Fastighetssektorn ligger i börsens framkant när det kommer till kvinnliga vd:ar. Här samlar vi tre börs-vd:ar som på olika sätt har nått positionen som många drömmer om. Hur har deras vägar till toppen sett ut? Vilka har framgångsfaktorerna varit och vilka nitar har de gått på?
Eva Landén, vd, Corem
Stina Lindh Hök, vd, Nyfosa
Rebecka Eidenert, vd, SBS

14.40 Fika- och mingelpaus

15.10 Att vända en negativ utveckling och vitalisera en socialt utsatt stadsdel
Genom tillitsfull samverkan mellan kommun, allmännytta och privata fastighetsaktörer kan områden omvandlas för att berika människors vardag. Hur kan nya bostadsformer, socialt engagemang och varierat utbud i den socialt utsatta stadsdelen Tingbjerg i Köpenhamn bidra till att omvandla platsen till ett attraktivt område att leva, bo och vara? Och hur har innovativa kommersiella koncept vid utvecklingen av nya stadsdelen Nordhavn gjort platsen till en unik, attraktiv destination?
Lyssna till NREP:s regionchef Joanna Berg, som med lång erfarenhet och stor passion för stadsliv och stadsutveckling, berättar om NREP:s omfattande projekt i Köpenhamn.
Joanna Berg, regionchef, NREP

15.35 Profilen: Cecilia Safaee

Social hållbarhet står i fokus för Bonnier- och Brunswickägda Fastighets AB Hemmaplan, vars första investering var Rosengård Centrum (som man äger tillsammans med Trianon). I våras rekryterades en ny vd med en ovanlig bakgrund: Cecilia Safaee är social entreprenör och grundare av stiftelsen Futebol dá Forca Foundation som engagerar närmare 30 000 tjejer i 30 länder med syftet att stärka tjejers rättigheter och möjligheter genom att leda beteendeförändring – med fotboll som katalysator. Här berättar hon sin fascinerande historia och om hur hon ska översätta den till att göra Rosengård Centrum och Hemmaplan till en social föregångare.
Cecilia Safaee, vd, Fastighets AB Hemmaplan

Fastighetskvinnan 2022

Var: Grand Hotel, Stockholm

När: 8 september, 09.00 - 16.00

Pris:   5995 kronor exkl. moms (fysiskt deltagande)

5495 kronor exkl. moms (digitalt deltagande)

Du anmäler dig till seminariet här.

Ambitionen är Fastighetskvinnan ska vara det mest inspirerande fastighetsseminariet i Sverige, där framgångsrika förebilder lyfts fram i rätt sammanhang, vilket i förlängningen leder till en bredare och mer jämställd fastighetsbransch – ett affärsseminarium som gör skillnad!

Förutom klassiska business-punkter behandlar seminariet också mångfaldsfrågor i det svenska näringslivet, med fokus på fastighetsbranschen. Unikt för seminariet är att de allra flesta av talarna är kvinnor – manliga talare medverkar endast i punkterna som handlar om jämställdhet och mångfald.

Men Fastighetskvinnan är inte ett event som bara riktar sig till kvinnor. Det riktar sig till alla som vill nätverka, bli inspirerade och uppdaterade om trenderna på fastighetsmarknaden.

Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet? Kontakta:

Eddie Ekberg
0736 - 57 43 16
eddie.ekberg@fastighetssverige.se

Se film från ett tidigare event här:


Arrangörer:
Partners: