Image

Fastighetskvinnan - 14 oktober 2020

14 oktober

Ett unikt inspirations- och affärsseminarium där framgångsrika förebilder lyfts fram i rätt sammanhang, vilket i förlängningen leder till en mer jämställd fastighetsbransch. Du får en matnyttig uppdatering av marknadsläget på ett affärsseminarium som gör skillnad!


Fastighetskvinnan 2020 – program

Du kan ladda ner programmet som PDF-dokument här.

8.15 Registrering och frukost
Kom i tid, träffa branschkollegor innan själva seminariet börjar.


9.00 Välkommen!
Nicklas Tollesson, projektledare, lokalnytt.se, Fastighetssverige och Nordic Property News, och Anna Bellman, moderator

Bransch/expertpanel
   
Frida Palmgren, vd, BFAB och STF Ingenjörsutbildning, Ann Bjurström, avdelningschef, Arcona, Jennifer Eriksson, Associate Director, Colliers International, Mikaela Svefors, medgrundare, kommersiellt ansvarig, Avy

9.20 Inledning: Coronaläget här och nu
Få branscher har drabbats lika hårt av coronakrisen som hotell- och konferenssektorn. Grand Hotels vd inleder seminariet med en direktrapport; hur har året varit, hur har man agerat, hur är det för tillfället och hur ser framtiden ut?
Pia Djupmark, vd, Grand Hotel

9.35 Makroanalys – det ekonomiska läget i världen och Sverige
Hur mår Sverige för dagen? Hur ser återhämtningen efter coronapandemin ut och hur ser det nya makroekonomiska post corona-landskapet ut? Vad har vi att vänta oss framöver och hur påverkar detta vår marknad?
Christina Nyman, chefsekonom, Handelsbanken

10.05 Börs-vd:arna – den kommersiella fastighetsmarknaden i dag
   
En av Fastighetskvinnans ambitioner är att alltid ha samtliga branschens kvinnliga börs-vd:ar på plats. I år delar vi upp de sex vd:arna i två paneler – en som diskuterar den kommersiella marknaden och en som pratar bostadsmarknad. Coronapandemin har skyndat på trenderna vi sett de senaste åren – retail får det tuffare medan logistikmarknaden får en skjuts av ytterligare ökad e-handel. Samtidigt ifrågasätts kontorets roll när fler inser att hemma-arbete faktiskt funkar ganska bra. Hur ser framtiden ut?
Biljana Pehrsson, vd, Kungsleden, Annica Ånäs, vd, Atrium Ljungberg, Eva Landén, vd, Corem och Ulrika Hallengren, vd, Wihlborgs

10.35 Fikapaus

11.05 Börs-vd:arna – bostadsmarknaden
 
En av Fastighetskvinnans ambitioner är att alltid ha samtliga branschens kvinnliga börs-vd:ar på plats. I år delar vi upp de sex vd:arna i två paneler – en som diskuterar den kommersiella marknaden och en som pratar bostadsmarknad. Sedan coronapandemin bröt ut har bostadsfastigheter, tillsammans med samhällsfastigheter, varit den tryggaste hamnen för fastighetsinvesteringar i Sverige. Samtidigt är efterfrågan på nyproduktion skakig, som alltid i kristider. Och bostadsmarknaden i stort är lika dysunktionell som alltid. Vilka åtgärder efterfrågas från politiken för en bättre fungerande bostadsmarknad? Hur ska de olika upplåtelseformerna utvecklas och hur ser framtiden ut?
Carola Lavén, vd, Besqab och Siv Malmgren, vd, John Mattson

11.30 Inspiration: Hur lockar vi fler kvinnor till branschen?
Hur kan vi inspirera fler unga kvinnor att söka sig till bygg- och fastighetsbranschen? Sandra Mobaraki, även känd som Byggsandra, är Sveriges första "bygginspiratör". Hon vill förändra machobilden av byggbranschen, brinner för jämställdhet och mångfald och för att få unga kvinnor att utveckla branschen – och sig själva.
Sandra Mobaraki, bygginspiratör, grundare av nätverket Byggbranschens kvinnor

11.55 Årets Unga Fastighetskvinna
Utmärkelsen Årets Unga Fastighetskvinna instiftades i samband med den första upplagan av Fastighetskvinnan 2014. Priset går till en kvinna, max 35 år, som antar utmaningar och är en förebild och en framtida ledare i branschen. Tre finalister bjuds in och intervjuas innan juryn avslöjar årets vinnare. Mgruppen är prissponsor.
  
Årets finalister är Alexandra Lövgren, partner och Head of Strategic Analysis, Newsec, Jessika Jonsson, investeringsanalytiker, Areim och Ina Djurestål, projektingenjör, Skanska Sverige

  
Juryn består av stadsbyggnadsexperten Kristina Alvendal (ordf), Kungsledens vd Biljana Pehrsson och Akademiska Hus vd Kerstin Lindberg Göransson

12.10 Lunch

13.10 Storyn: Caroline Farberger – om manligt och kvinnligt i näringslivstoppen
En torsdag i september 2018 gick Carl Farberger hem från jobbet som vd för Ica Försäkring för sista gången. När vd:n kom tillbaka var det som – Caroline Farberger.
Caroline Farberger har minst sagt unika erfarenheter av jämställdhetsarbete och könsroller inom det svenska näringslivet.
Caroline Farberger, vd, Ica Försäkring

13.40 Nytänkande efter Covid-19 – uthyrningsmarknaden
   
Pandemiperioden har präglats av hemarbete, e-handlande och ett allmänt större digitaliseringsfokus, trender som påverkar fastighetssektorn. Hur ser lokalefterfrågan ut just nu? Hur ser det ut framöver? Tre personer som dagligen arbetar med uthyrningsfrågorna diskuterar.
Marie Cronström, COO och Head of Occupier Services, Cushman & Wakefield, Louise Pergament, uthyrningschef, Skandia Fastigheter, Ulrika Rosén, partner, Newproperty

14.05 Vd-intervjun: Johanna Skogestig, Vasakronan
I höstas tillträdde Johanna Skogestig som vd för Vasakronan, Sverige största fastighetsbolag. Coronapandemin gjorde den första tiden minst sagt turbulent. Hur har hon hanterat situationen och hur ser hon på sitt uppdrag, marknaden, jämställdhets- och karriärfrågor och framtiden?
Johanna Skogestig, vd, Vasakronan

14.30 Fikapaus

15.00 Nytänkande efter Covid 19 – retail
Retailsektorn har länge varit i en transformation, som nu påskyndas av Covid 19 – handeln tillhör ju de allra värst drabbade sektornerna av pandemin. Hur jobbar man nu för att komma vidare och skapa lönsam business? Hur ser framtidens vinnare ut och hur bör fastighetsägarna agera?
Anna K Johansson, senior projektledare, TAM Retail

15.25 Opportunistiska investeringar under pandemin
 
Genom pandemin har många investeringsstrategier inom fastighetsbranschen omprövats. Bostäder, logistik och samhällsfastigheter ses som de tryggaste hamnarna under coronaperioden – men mitt under krisen investerade NREP i sitt första hotell. Vilka segment har fått ny potential och hur har en av Nordens ledande fastighetsinvesterare resonerat under den initiala perioden av pandemin?
Marianne Hoffman, Investment Director och Maria Sahlén, COO Sweden, NREP

15.50 Inspiration: Gunilla von Platen – mellan tragedier och succéer
Gunilla von Platens liv har kantats av tragedier och succéer. Som femåring såg hon sin mamma bli skjuten i huvudet, varefter familjen flydde från Turkiet till Sverige. Efter en ungdom som präglades av hedersförtryck blev hon en av landets mest framgångsrika entreprenörer. För tre år sedan sålde hon livsverket Xzakt Kundrelation till riskkapitalbolaget Altor. Hon sitter fortfarande som styrelseordförande i bolaget samtidigt som hon ägnar sig åt välgörenhet – och fastighetsbolaget GSS Fastigheter som hon driver tillsammans med sin syster. Här berättar hon sin historia.
Gunilla von Platen, entreprenör

16.20 Avslutning


Fastighetskvinnan 2020

Var: Grand Hotel, Stockholm.

När: 14 oktober, 09.00 - 16.00 (registrering och frukostmingel från 8.15).

Pris: 4995 kronor exkl. moms

Du anmäler dig till seminariet här.

Med anledning av corona-pandemin har vi på Fastighetssverige valt att öka säkerhetsnivån till max vad gäller hygien på samtliga våra seminarier. Det kommer att finnas relevant skyddsutrustning, såsom handsprit och ansiktsmasker, tillgänglig på plats och vi kommer att möblera med generöst utrymme i seminariesalen för att säkerställa att vi kan hålla social distans enligt nu gällande regler och rekommendationer. Hotellen kommer också att ha maximalt förhöjda städ- och hygienrutiner kring alltifrån toaletter till all kost som serveras under dagen.
Enligt besked från Polismyndigheten är Fastighetskvinnan inte att betrakta som offentlig tillställning varför vi kommer kunna genomföra seminariet fysiskt vilket innebär att du kan känna dig helt trygg med att nu boka din plats!
Föredrar du att inte närvara fysiskt på Fastighetskvinnan kan du följa dagen från din dator/mobil/läsplatta då vi kommer att live-streama hela dagen. Du kommer också att kunna ställa frågor till talarna via Menti-systemet.

Ambitionen är Fastighetskvinnan ska vara det mest inspirerande fastighetsseminariet i Sverige, där framgångsrika förebilder lyfts fram i rätt sammanhang, vilket i förlängningen leder till en bredare och mer jämställd fastighetsbransch - ett affärsseminarium som gör skillnad!

Förutom klassiska business-punkter behandlar seminariet också mångfaldsfrågor i det svenska näringslivet, med fokus på fastighetsbranschen. Unikt för seminariet är att de allra flesta av talarna är kvinnor – manliga talare medverkar endast i punkterna som handlar om jämställdhet och mångfald.

Men Fastighetskvinnan är inte ett event som bara riktar sig till kvinnor. Det riktar sig till alla som vill nätverka, bli inspirerade och uppdaterade om trenderna på fastighetsmarknaden.

Du kan läsa om förra årets seminarium här.

Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet? Kontakta:

Nicklas Tollesson
0705 - 84 14 02
nicklas@fastighetssverige.se

Eddie Ekberg
0736 - 57 43 16
eddie@fastighetssverige.se

Se filmen från 2019 års event här:Partners: