Image

Tobin Properties tillträder byggrätter i Nacka strand

Bostäder Detaljplan 3 i Nacka strand har fastställts av mark- och miljööverdomstolen. Det innebär att Tobin Properties tillträder byggrätter som tillsammans omfattar cirka 400 bostäder.
Publicerad den 30 Juli 2018

Byggrätterna består av två utvecklingsprojekt, Nacka strand 1 och Nacka Strand 2, som tillsammans omfattar cirka 35 000 ljus BTA, motsvarande cirka 400 bostäder. På en av fastigheterna står idag ett kontorshus om cirka 7 500 kvm, vilket kommer att hyras ut tills vidare. Byggrätterna är helägda av Tobin Properties och köpeskillingen uppgår till 289 MSEK exklusive framtida infrastruktur-investeringar om cirka 150 MSEK. Bolaget kommer börja vinstavräkna projekteten under 2018.

"Tillträdet av byggrätterna i Nacka strand är en milstolpe för Tobin Properties. Projekten ligger väl i linje med vår ambition att jobba med stadsutvecklingsprojekt, dessutom i en mycket attraktiv och expansiv del av Stockholm med sjönära läge i anslutning till centrala Stockholm", säger Erik Karlin, vd på Tobin Properties.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Acrinova tar sig an Nasdaqs huvudlista

Bolag Nästa vecka flyttas Arcinova upp på Nasdaq Stockholm. Det är ett betyg på att företaget går rätt väg, menar vd:n Ulf Wallén som inte tycks oroad av den senaste tidens turbulenta aktiemarknad.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige