Image

Tobin bygger i Sundbyberg

Bygg/Arkitektur Tobin Properties har fått bygglov för ett nytt bostadskvarter med 91 lägenheter i centrala Sundbyberg.
Publicerad den 7 April 2014
Tobin Properties bygger i Sundbyberg. Bild: Tobin
Tobin Properties bygger i Sundbyberg.

Fastighetsutvecklingsföretaget Tobin Properties har beviljats bygglov för ett nytt bostadskvarter, Vintergatan, i centrala Sundbyberg. Första etappen i projektet omfattar 3 nya bostadshus med totalt 91 nya bostadsrätter på Vintergatan 1-5. Byggstart sker inom kort och inflyttning beräknas till hösten 2015.

Vintergatan i Sundbyberg är Tobin Properties tredje större projekt i Stockholmsområdet och under de närmaste två åren räknar man med att starta ytterligare fyra projekt.

- Vi är självklart väldigt nöjda över att vi beviljats bygglov på en av de mest attraktiva adresserna i Sundbyberg och ser fram emot att påbörja byggnationen av Vintergatan och förverkliga vår vision om effektiva boenden för den moderna storstadsbon, säger Tobin Properties vd Erik Karlin.

- Temat för projektet är funktionalitet och estetik och det kommer att speglas såväl arkitektoniskt i utformningen av huskropparna som i kvarterets helhet med parker och gårdar.

- Med det här projektet fortsätter vi att utveckla Sundbybergs levande stadskärna. Sundbyberg har en enorm dragningskraft och med Tobins Properties bygge kan vi erbjuda fler lägenheter i centrala Sundbyberg samtidigt som det passar väl in i Sundbybergs småstadscharm som vi vill värna om, säger Jonas Nygren (S), kommunstyrelsens ordförande i Sundbyberg.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Hufvudstaden allt närmare påbyggnad – mitt i city

Bygg/Arkitektur Bolaget siktar på att höja cityfastigheten Orgelpipan 7 med flera våningar för bland annat kontor och handel. Fastighetssverige berättar mer om planen som är nära antagande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige