Image

Skanska tecknar avsiktsförklaring med Botkyrka

Bygg/Arkitektur Skanska och Botkyrka kommun tecknar en avsiktsförklaring kring Eriksbergs industriområde, som ska utvecklas till ”Stockholms södra port”, en satsning som på sikt kan ge plats för många fler företag och ge upp till 2 000 nya arbetstillfällen.
Publicerad den 7 Juni 2013

- Vår vision är att Botkyrka ska bli en tydlig och attraktiv entré till Storstockholm. Botkyrkas positiva tillväxt ställer krav på nya expansionsytor och nyetableringsytor i attraktiva geografiska lägen. Det nya utvecklingsområdet i Eriksberg har ett perfekt läge vid E4, säger Katarina Berggren (S) kommunstyrelsens ordförande.

En avsiktsförklaring innebär att en aktör under en viss tid får exklusivitet att förhandla med kommunen om villkor och förutsättningar att gå vidare. Skanska har lång erfarenhetet och kunskap kring infrastrukturutbyggnader och det som i övrigt krävs för att nå fram till visionen. Ett samarbete öppnar för helt nya möjligheter att bygga ut vägnätet i området inom överskådlig tid.

- Det är mycket inspirerande att tillsammans med Botkyrka kunna gå vidare i arbetet med att utveckla Eriksberg genom en miljömässig, socialt och ekonomiskt hållbar exploatering säger Patrik Larsson, vice vd för Skanska.

Hur samverkansformen ska se ut ska nu utredas och sen väntar dialog med Trafikverket, Länsstyrelsen och andra parter som är verksamma i området. Beslut om avsiktsförklaringen väntas tas vid kommunstyrelsen 10 juni 2013.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige