Skanska bygger ny gymnasieskola i Lund

Bygg/Arkitektur Skanska har slutit ett samarbetsavtal med Serviceförvaltningen/Lundafastigheter om att bygga det nya Hedda Anderssongymnasiet i Lund som ska stå klart till sommaren 2023.


Grant Thornton flyttar in i Aura

Uthyrning Grant Thornton flyttar in i Aura, Citadellsstadens första kontorshus, våren 2019.


Science Village säljer byggrätter till Skanska

Transaktioner Science Village Scandinavia har tecknat avtal med Skanska Sverige om försäljning av byggrätter för projektet The Loop. Försäljningen omfattar ett 4 200 kvadratmeter stort markområde med en byggrätt på 13 000 kvadratmeter.


Skanska säljer hotellprojekt till Balder

Transaktioner Skanska säljer hotellprojektet Gradienten som ska uppföras i centrala Jönköping för cirka 430 miljoner kronor. Köpare är Balder.


Baker Tilly första kontorshyresgäst i Epic

Uthyrning Första kontorshyresgästen till Skanskas Well-certifierade byggnad i Malmö klar.


Skanska får bygguppdrag för 800 miljoner i Helsingfors

Bygg/Arkitektur Skanska har tecknat avtal med Helsingfors Stad om att bygga Urban Environment House i Helsingfors. Kontraktet är värt cirka 800 miljoner kronor.


"Det är ett drömförvärv för Kungsleden"

Transaktioner För Fastighetssverige berättar Ylva Sarby Westman, vice vd och chef för fastighetsinvesteringar på Kungsleden, mer om arbetet med miljardförvärvet i Göteborg. "Har varit på jakt länge".

Kungsleden miljardköper i Göteborg

Transaktioner Kungsleden köper två nyuppförda kontorsfastigheter samt en fastighet bebyggd med ett parkeringsgarage från Skanska för cirka en miljard kronor.


Kungsleden miljardköper i Göteborg

Transaktioner Kungsleden köper två nyuppförda kontorsfastigheter samt en fastighet bebyggd med ett parkeringsgarage från Skanska för cirka en miljard kronor.


JM och Skanska fortsätter utvecklingen av Täby park

Bygg/Arkitektur I och med antagandet av den första detaljplanen inom området Täby park fortsätter JM och Skanska utvecklingen av den nya stadsdelen i Täby. Nästa steg innebär investeringar på totalt över en halv miljard kronor.


Skanska bygger för Familjebostäder i Hägersten

Bygg/Arkitektur Skanska har fått i uppdrag av Familjebostäder att bygga fyra flerbostadshus i Hägerstensåsen i sydvästra Stockholm. Det blir totalt 99 hyreslägenheter, varav 33 hyrs ut som kollektivboende. Uppdraget är värt cirka 250 miljoner kronor.   


Skanska miljardbygger i Norge

Bygg/Arkitektur Skanska har tecknat avtal med det norska Justitie- och beredskapsdepartementet om att bygga polisens nationella beredskapscenter vid Taraldrud i Ski kommun. Kontraktet är värt cirka 1,5 miljarder kronor.


Skanska stöttar ny forskarskola för automation

Bolag Skanska stöttar en ny industriforskarskola inom automation vid Mälardalens Högskola. Tillsammans med Sveriges främsta industrier och forskare ska Skanska fokusera på det nya området byggautomation.


Byggpartner rekryterar från Skanska

Karriär Byggpartner har anställt Mathias Eriksson som ny arbetschef med ansvar för Västerås. Han kommer närmast från Skanska där han haft en roll som projektchef.


Hon blir ny kommunikationsdirektör på Skanska

Bolag Nya förändringar i Anders Danielssons Skanska-stab – hon ersätter Katarina Grönwall som kommunikationsdirektör.


Första uthyrningarna i Skanskas Aura klara

Uthyrning Två hyresgäster är nu klara i Aura, det första kontorshuset i Citadellsstaden på Universitetsholmen i Malmö.


Skanska vinstvarnar – säger upp 3 000 anställda...

Bolag Skanska genomför en strategisk översyn för att förbättra lönsamheten. Översynen och dess åtgärder belastar Q4-resultatet med 1,1 miljarder kronor och 2018 med 600 miljoner kronor.
Cirka 3 000 anställda kommer att sägas upp. Utdelningen bibehålls. Skanska-aktien faller med drygt fem procent i börsöppningen.


...Och ändrar om rejält i koncernledningen

Bolag Anders Danielssons ledningsgrupp är klar – fyra stycken får lämna.


Skanska bygger ny sjukhusbyggnad i Karlskrona

Bygg/Arkitektur Skanska har tecknat avtal med Landstinget Blekinge om att bygga en ny sjukhusbyggnad vid Blekingesjukhuset, Karlskrona. Kontraktet är värt cirka 330 miljoner kronor.


Skanska bygger studentboende i San Francisco

Bygg/Arkitektur Skanska har tecknat avtal med University of California, San Francisco (UCSF) för att bygga två bostadshus för studenter i San Francisco, USA. Kontraktet är värt 170 miljoner dollar, cirka 1,5 miljarder kronor.


Skanska investerar 480 miljoner i kontorsprojekt i Warszawa

Bygg/Arkitektur Skanska investerar cirka 480 miljoner kronor i den andra fasen av Generation Park i Warszawa. Den nya byggnaden får en total uthyrningsbar yta på cirka 18 300 kvadratmeter.