Image

Serneke bygger nytt radhuskvarter i Trollhättan

Bygg/Arkitektur Serneke och det kommunala bostadsbolaget Eidar har tecknat avtal om byggnation av 26 radhus på Kronogården i Trollhättan.
Publicerad den 10 November 2015
26 nya radhus ska byggas. Bild: Serneke Bygg
26 nya radhus ska byggas.

Serneke har fått i uppdrag av Trollhättans kommunala bostadsbolag Eidar att bygga ett nytt radhuskvarter i kvarteret Skördetröskan. Det nya kvarteret ligger i stadsdelen Kronogården och kontraktssumman är cirka 40 miljoner kronor.

– Det här är ett av flera projekt som vi har blivit tilldelade i Trollhättan den senaste tiden. Det är riktigt roligt att vi får vara med, säger Christer Larsson, arbetschef på Serneke Bygg.

Radhusen kommer att innehålla tre till fem rum och kök. Byggstart sker i mars 2016 och radhusen beräknas vara inflyttningsklara våren 2017.

– Vi förvandlar en ödetomt till en familjevänlig radhusidyll. Det känns helt riktigt att första spadtaget i Eidars byggvision ”vision 2030” med minst 1 000 nya lägenheter blir på Kronogården. Med cirka 6 000 invånare i stadsdelen är Kronogården en viktig del av och för Trollhättan, säger Urban Blom, vd för AB Eidar, Trollhättans Bostadsbolag.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige