Image

Krook & Tjäder ritar ny boendeanläggning i Åre

Bygg/Arkitektur Nu står det klart att Krook & Tjäder projekterar ny boendeanläggning i Åre tillsammans med Skistar. Den anrika över 40 år gamla Kabinbananoch kommer rivas till förmån för lägenheter, kommersiellt boende, restaurang, butik och skidåkningen i centrum.


Riksarkitekten kritisk till "överrenoveringar"

Bygg/Arkitektur Christer Larsson blir Sveriges första riksarkitekt. För Fastighetssverige berättar han hur han ska göra avtryck som inspiratör och varför han är kritisk till vissa av renoveringarna i miljonprogrammen. "För mig är det helt obegripligt", säger han.


Christer Larsson tillfällig riksarkitekt

Karriär Boverket anställer Christer Larsson, stadsbyggnadsdirektör i Malmö, som Sveriges första riksarkitekt. Christer Larssons tjänst sträcker sig till årsskiftet, eller tills dess ordinarie riksarkitekt är på plats. Boverket anställer samtidigt Monica von Schmalensee, ordförande i Rådet för hållbara städer, för att stötta verksamheten internt och externt under samma period.


Serneke bygger kontorsfastighet för Kraftstaden

Bygg/Arkitektur Serneke har fått i uppdrag att uppföra en kontorsfastighet åt Kraftstaden Fastigheter i Trollhättan. Ordervärdet uppgår till omkring 195 miljoner kronor.


Serneke bygger Skaras nya stadshus

Bygg/Arkitektur Serneke och Skara kommun har undertecknat ett samverkansavtal kring en ombyggnad av Djäknehuset. Den kulturminnesmärkta skolbyggnaden från 1871 ska bli stadens nya stadshus och arbetsplats för 110 kommunanställda. 


Serneke skriver avtal om projekt i Trollhättan

Bygg/Arkitektur Serneke Bygg har skrivit entreprenadavtal med Trollhättan Tomt AB för Sylteskolan i Trollhättan. Ordern är värd omkring 485 miljoner kronor. 


Serneke bygger grundskola i Trollhättan

Bygg/Arkitektur Serneke ska på uppdrag av kommunägda Trollhättans Tomt AB bygga Nya Sylteskolan i Trollhättan.


Serneke bygger Hälsans hus i Kungshamn

Bygg/Arkitektur Serneke ska på uppdrag av Hemsö uppföra nya Hälsans hus i Kungshamn. Projektet har ett ordervärde om cirka 42 miljoner kronor.


Serneke bygger i Trollhättan

Bygg/Arkitektur På uppdrag av AB Eidar ska Serneke bygga 177 hyresrätter i kvarteret Mars i Trollhättan. Projektet är en totalentreprenad och är värt cirka 320 miljoner kronor.


Serneke färdigställer idrottshall i Trollhättan

Bygg/Arkitektur Serneke har genomfört en om- och tillbyggnad av Innovatumhallen i Trollhättan genom ett partneringprojekt med Trollhättans Tomt.


Riksbyggen säljstartar i Kungälv

Bostäder Riksbyggen har nu inlett försäljningen av 81 bostadsrättslägenheter i Kongahälla i Kungälvs centrum. Det är den första av tre etapper och sammanlagt ska Riksbyggen uppföra cirka 270 lägenheter.


Serneke genomför ROT-renovering i Lidköping

Bygg/Arkitektur Serneke ska genomföra ROT-renovering av sex flerbostadshus för AB Bostäder Lidköping. Projektet startar i augusti 2016 och är värt cirka 55 miljoner kronor.


Serneke bygger nytt radhuskvarter i Trollhättan

Bygg/Arkitektur Serneke och det kommunala bostadsbolaget Eidar har tecknat avtal om byggnation av 26 radhus på Kronogården i Trollhättan.


Serneke bygger Eidar center i Trollhättan

Bygg/Arkitektur Serneke har fått i uppdrag av Trollhättans kommunala bostadsbolag, Eidar, att iordningställa organisationens nya kontor. Projektet, med arbetsnamnet Eidar center, startar omgående och är värt cirka 21 miljoner kronor.


Flera projekt i Trollhättan för Serneke

Bygg/Arkitektur Serneke har fått flera nya projekt i Trollhättan på kort tid. Under det kommande året ska bolaget bland annat bygga badmintonhall på Innovatumområdet, renovera kvarteret Gasellen och bygga en datorhall på Norra Älvsborgs Länssjukhus.


Serneke får bygguppdrag i Strömstad

Bygg/Arkitektur Serneke Bygg har fått i uppdrag av AB Strömstadslokaler att på totalentreprenad bygga en aktivitetshall med tillhörande förrådsbyggnad. Kontraktssumman uppgår till cirka 47 miljoner kronor.


Elon dubblar hos NCC i Örebro

Uthyrning NCC bygger ut Elon Elkedjan Logistics centrallager i Örebro till dubbel storlek när vitvarukoncernen expanderar i fler länder och breddar sortimentet. Hundra meter längre tågkaj i lagret ger även 50 procent fler miljöanpassade transporter. Ordern är värd 111 miljoner kronor.


Malmös stadsbyggnadsdirektör får regeringsuppdrag

Karriär Malmös stadsbyggnadsdirektör Christer Larsson har utsetts av regeringen till särskild utredare för ny arkitektur-, form- och designpolitik.