Image

Serneke emitterar första obligationslånet på nordiska marknaden

Ekonomi/Finansiering Serneke har genomfört sin första transaktion på den nordiska kapitalmarknaden genom att emittera ett icke-säkerställt obligationslån om 300 miljoner kronor.
Publicerad den 23 September 2016
Ola Serneke. Bild: Serneke
Ola Serneke.

Obligationslånet kommer att löpa med en rörlig ränta om Stibor tre månader + 6,25 procent och ha ett totalt rambelopp om 500 miljoner kronor. Likviden kommer att användas för generella bolagsändamål, inklusive finansiering av förvärv och projekt. Serneke avser att ansöka om notering av obligationslånet på Nasdaq Stockholm inom 30 dagar.

– Det är med glädje som jag ser Serneke ta sitt första kliv ut på den nordiska kapitalmarknaden och därmed ytterligare ett steg mot vår vision att bli en av de ledande byggkoncernerna i Sverige. Vi är mycket nöjda över det stora intresset för den signifikant övertecknade obligationsemissionen och värdesätter det förtroende som det nordiska investerarkollektivet visat oss, säger Ola Serneke, vd för Serneke Group.

Carnegie Investment Bank har agerat finansiella rådgivare och Gernandt & Danielsson har agerat legal rådgivare i transaktionen.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige