Image

Serneke bygger Northvolt Labs i Västerås

Bygg/Arkitektur Det blir Serneke som bygger första etableringen i den storsatsning på batteriproduktion som företaget Northvolt gör i Sverige. 
Publicerad den 21 Juni 2018

Anläggningen Northvolt Labs, som byggs på Finnslätten i Västerås där flera av stadens stora industrier finns samlade, ska utveckla och testa litiumjonbatterier innan storskalig produktion tar vid. Northvolt Labs blir en cirka 19 000 kvadratmeter stor anläggning som på sikt förväntas skapa arbetstillfällen för omkring 300–400 personer.

– För oss känns det väldigt spännande att få vara med och bidra till Northvolts framtidssatsning. Det är samtidigt ett viktigt steg i Sernekes fortsatta etablering i Mälardalsområdet, säger Patrik Ahlbin, arbetschef på Serneke Bygg.

Projektet är en totalentreprenad som omfattar såväl markarbeten och bottenplatta som ny fabrikshall och kontor. Byggnationen har redan påbörjats.  

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Heta krögaren öppnar nytt

Uthyrning Driver en av stans hetaste restauranger – expanderar och öppnar nytt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY