Image
Serneke bygger om kontor för att skapa Byggarnas Hus.

Serneke bygger om kontor för att skapa Byggarnas Hus

Bygg/Arkitektur Serneke har fått uppdraget att bygga om och renovera Stockholms Byggmästareförenings kontorsfastighet på Kungsholmen i Stockholm. Entreprenaden är värd cirka 140 miljoner kronor.


Plankan.

Skanska tar över omskrivet Stockholmsprojekt

Bygg/Arkitektur Skanska inleder samarbete med Svenska Bostäder om att färdigställa projektet Plankan i Stockholm. Detta efter att Serneke i vintras hävt sitt avtal om utvecklingen av Plankan.


Illustrationen visar gestaltningsförslag från Kanozi Arkitekter. Detta är inte en slutgiltig utformning utan kommer justeras under processen.

De ska utforma kvarteret Lynx i Karlastaden

Bygg/Arkitektur Det är dags för ytterligare ett av Karlstadens kvarter att ta form. Uppdraget att gestalta kvarteret Lynx, som bland annat kommer att innehålla ett 17-våningshus, har tilldelats arkitektbyrån Kanozi.


Serneke säljer hyresrättsprojekt i Örebro till Capman.

Serneke säljer hyresrättsprojekt i Örebro

Transaktioner Serneke säljer bostadsprojektet Söderläge i stadsdelen Tamarinden i Örebro till Capman. Försäljningspriset för de 139 hyresrätterna uppgår till cirka 314 miljoner kronor.


Karlastaden.

Hit flyttar Serneke huvudkontoret

Uthyrning Platsen klar – hit flyttar börsnoterade Göteborgsbolaget sitt huvudkontor.


Stora Bostadsdagen Göteborg
Patrik Lindström kommer berätta om hur bygget av Nordens högsta hus, Karlatornet, går till på Stora Bostadsdagen GBG nästa torsdag den 2 juni på Elite Park Avenue Hotel.

Stora Bostadsdagen GBG: Karlatornet – hur går bygget egentligen till?

Stora Bostadsdagen Göteborg Nästa torsdag, den 2 juni, är det dags för Stora Bostadsdagen GBG – mötesplatsen för alla som i tjänsten kommer i kontakt med marknaden för bostadsfastigheter. Under dagen får vi, bland mycket annat, lyssna till ett initierat föredrag om Karlatornet och hur bygget egentligen går till.
Anmälan stänger nu på fredag – säkra din plats idag!


Serneke bygger 88 bostäder i Skövde.

Serneke bygger 88 bostäder i Skövde

Bygg/Arkitektur Serneke och AB Skövdebostäder har tecknat ett totalentreprenadkontrakt gällande projekt Timmergränd. Projektet omfattar nybyggnation av 88 lägenheter med tillhörande gemensamhetsanläggningar i Skövde och har ett ordervärde på cirka 123 miljoner kronor.


Karlatornet.

Sernekes besked om Karlatornet efter prisökningarna

Bolag Prestige-skrapan som ska bli 245 meter hög passerade halvvägs i byggnationen i början på mars. De senaste veckorna har den mer utmanande delen av byggnationen inletts då man ska få till den så kallade "twisten" i fasaden som täcker 20 våningar. För Fastighetssverige berättar Sernekes vd Michael Berglin mer om arbetet, tidsplanen och kostnaderna samt hur Serneke parerar ökade byggkostnader.


Michael Berglin.

Stabilt första kvartal för Serneke

Bolag Sernekes orderingång ökar och resultatet uppgick till 55 mkr (46).


Karlastaden.

Serneke och Balder utvecklar nytt kvarter i Karlastaden

Transaktioner Serneke och Balder fortsätter sin gemensamma utveckling i Karlastaden. Parterna har avtalat om att tillsammans utveckla kvarteret Auriga, som kommer att bli det tredje högsta bostadshuset i Göteborg med en höjd på cirka 125 meter.


Serneke bygger i nytt kvarter i centrala Kinna.

Serneke bygger i nytt kvarter i centrala Kinna

Bygg/Arkitektur Serneke och Ludvigson Invest har tecknat ett totalentreprenadskontrakt gällande nybyggnation av lägenheter, förskola och parkeringsgarage i centrala Kinna. Projektet genomförs i samverkan och har ett ordervärde på cirka 86 miljoner.


Tre arkitektkontor tävlar om att få utforma kvarteret Virgo i Karlastaden.

De kan få utforma kvarteret Virgo i Karlastaden

Bygg/Arkitektur Nu ska ännu ett högt hus i framväxande Karlastaden ta form. Tre arkitektkontor har valts ut för att ge sina förslag på hur det 27 våningar höga huset Virgo ska gestaltas.


Serneke bygger om studentbostäder åt Heimstaden i Umeå.

Serneke bygger om studentbostäder åt Heimstaden

Bygg/Arkitektur Serneke ska utföra ombyggnation av 157 studentlägenheter i Umeå åt Heimstaden Sweden AB. De nya bostäderna på Mariehemsvägen ska stå klara i etapper, 59 av dem i oktober 2022 och resterande 98 i augusti 2023.


Serneke bygger äldreboende i Halmstad.

Serneke bygger äldreboende i Halmstad

Bygg/Arkitektur Serneke har tecknat totalentreprenadkontrakt med Fundament KIAB Eketånga AB, ett samägt bolag av Fundament Fastigheter AB och KIAB Fastigheter AB, för byggnation av ett äldreboende i Eketånga i Halmstad.


Serneke bygger skola i Vänersborg helt i trä.

Serneke bygger skola i Vänersborg helt i trä

Bygg/Arkitektur I mars 2021 tecknade Serneke och Vänersborgs kommun ett avtal om att i strategisk samverkan utveckla och bygga sex skolor de kommande fem åren. Nu är det första entreprenadavtalet tecknat mellan parterna - en ny skola helt i trä på det expansiva området Holmängen i Vänersborg. Ordern är värd cirka 260 miljoner kronor.


Förslaget för Cirkus Lorensberg i centrala Göteborg.

Arkitektteam valt för Sernekes Cirkus Lorensberg

Bygg/Arkitektur Gestaltningsförslag för Cirkus Lorensberg är nu utsett. Förslaget från arkitektteamet OKK+/Sandellsandberg Arkitekter/GAJD Arkitekter kommer att vara utgångspunkt för det fortsatta detaljplanearbetet.


Michael Berglin, vd Serneke.

Serneke vänder till vinst

Bolag Serneke redovisar ett resultat om 87 miljoner kronor för Q4 (-72).
Bolaget har ännu inte fattat beslut om utdelning för 2021.


Havoteket.

Serneke bygger Havotek till H22 City Expo

Bygg/Arkitektur Havoteket blir en hållbar och urban mötes- och utbildningsplats för alla som är nyfikna på frågor kopplade till rent vatten och hav. Konceptet för Havoteket tas fram i ett samarbete mellan Helsingborgs stad, Hemsö, Serneke, Tengbom arkitekter och Helsingborgs hamn.


Skiss på det nya produktionsköket som Serneke ska bygga i Trollhättan.

Serneke bygger centralkök i Trollhättan

Bygg/Arkitektur Serneke och Kraftstaden Fastigheter AB i Trollhättan har tecknat totalentreprenadkontrakt för uppförandet av ett nytt centralt produktionskök åt Trollhättans kommun. I anläggningen ska 6 000 portioner mat kunna produceras dagligen. Ordern är värd cirka 80 miljoner kronor.


Per Svensson, vd för Croisette.

Croisette får uthyrningsuppdrag i Borås

Bolag Croisette har fått uppdraget av Serneke att arbeta med uthyrningen av cirka 3 600 kvadratmeter kommersiella lokaler i projektet Kv Björnflokan.