Fredrik Linderborg.

Vacse och Serneke bygger Norrköpings nya tingsrätt

Bygg/Arkitektur Serneke Projektutveckling vinner tillsammans med Vacse AB upphandlingen avseende uppförandet av en ny tingsrätt i Norrköping. Fastigheten tillträds under 2022 och kommer att vara belägen i området Saltängen.


Serneke ny huvudsponsor till IFK Göteborg.

Serneke ökar samarbete med elitklubb

Bolag Serneke fördjupar sitt engagemang i IFK Göteborg och blir ny huvudpartner till klubben. Ett nytt femårigt avtal har ingåtts vilket placerar Sernekes företagsnamn på lagtröjornas mest prominenta plats.


Karlastaden.

Serneke köper tillbaka Karlastaden

Transaktioner Serneke köper NREP:s 50 procent av Karlastaden och blir återigen ensam ägare av projektet.


Serneke bygger äldreboende för Hemsö i Halmstad

Bygg/Arkitektur Serneke har tecknat totalentreprenadavtal med Hemsö för nyproduktion av ett äldreboende i Fyllinge, Halmstad.


Serneke Bygg rekryterar ny regionchef i väst

Bolag Shahroz Sahba blir ny regionchef i Sernekes affärsområde Bygg. Han kommer närmast från jobbet som affärschef på NCC och får nu ansvara för Sernekes byggverksamhet i Västsverige.


Serneke bygger Porsche Center i Jönköping

Bygg/Arkitektur Första spadtaget för ett nytt Porsche Center i Jönköping är taget. Serneke bygger den nya bilhallen på uppdrag av Castellum.


Serneke bygger parkeringshus i Borås

Bygg/Arkitektur Serneke har tecknat avtal med Borås kommuns parkeringsbolag om totalentreprenad för stadens nya parkeringshus Vulkanus. Ordersumman uppgår till cirka 70 miljoner kronor.


Serneke bygger bostäder i Kungälv

Bostäder Serneke har tecknat avtal med Riksbyggen för byggnation av 46 lägenheter i Kungälv. Seniorbostäderna för Bonum Brf Blåregnet ska byggas i den nya stadsdelen Kongahälla där Serneke har ett flertal projekt sedan tidigare.


Serneke skriver ramavtal med Specialfastigheter

Bygg/Arkitektur Serneke har ingått ramavtal med Specialfastigheter. Under avtalsperioden planerar det statliga fastighetsbolaget att genomföra projekt till en uppskattad volym av cirka
fyra miljarder kronor.


Serneke: Målet står fast

Bolag Ola Serneke understryker i Q3-rapporten att målsättningen för 2020 står fast.


Serneke breddar kompetensen inom arkitektur och stadsbyggnad

Karriär Serneke har rekryterat Linda Schuur som affärsutvecklare med ansvar för stadsbyggnad och arkitektur. Rollen är ny inom företaget.


Serneke renoverar Dramaten

Bygg/Arkitektur Statens fastighetsverk har gett Serneke uppdraget att i Dramatens lokaler på Nybroplan i Stockholm utföra stambyte samt ombyggnad av samtliga våtutrymmen i huset.


Serneke vinstvarnar

Bolag Serneke Bygg skriver ned två byggprojekt vilket beräknas komma påverka koncernens rörelseresultat för tredje kvartalet med cirka 70 miljoner kronor.


Serneke rekryterar arbetschef i Malmö

Bolag Eva Frostberger blir arbetschef för Serneke Bygg i Malmö. Hon kommer närmast från NCC och ska utveckla Sernekes verksamhet i region Syd.


Karlastaden.

Stjärnspäckat i Karlastaden

Bygg/Arkitektur Karlatornet blir den självklara dragaren i Karlastaden i Göteborg. Nu har Karlastaden Utveckling gett namn åt de övriga sju byggnaderna i stadsdelen.


Ola Serneke - Årets Grundare 2018.

Ola Serneke är Årets Grundare 2018

Event Utmärkelsen Årets Grundare Sverige 2018 tilldelades Ola Serneke, vd och grundare av Serneke-koncernen.


Balder och Serneke i oväntat samarbete

Bolag Går in i gemensamt bolag – där den ene länge haft tungt intresse.


"Vi har långsiktiga ambitioner internationellt"

Bolag Detta kännetecknar regioner som Serneke undersöker för en framtida internationell expansion och därför valde man det lilla byggbolaget i Perth, Australien som ny samarbetspartner. För Fastighetssverige berättar Robin Gerum, affärsutvecklingschef mer om framtidsplanerna.


Mark Swann, grundare Consortium Builders, Ola Serneke, vd Serneke Group och Andrew Abercromby, grundare Consortium Builders.

Serneke går in i byggbolag i Australien

Bolag Serneke går in som minoritetsägare i Consortium Builders, ett lokalt byggbolag med bas i Perth, Australien. I förvärvsavtalet ingår en option till majoritetsägarskap.
– Vi ser det som en testpilot och ett första steg i vår långsiktiga strategi att etablera verksamhet i andra länder, säger Robin Gerum, affärsutvecklingschef i Serneke Group.


Sernekebolag plockar in ny vd

Bolag Nybergs Svets AB, ett bolag i Sernekekoncernen, får ny VD. Den tidigare projekt- och marknadschefen i bolaget, Johan Lindholm, tillträder posten den 1 september.