Image

Serneke bygger Hälsans hus i Kungshamn

Bygg/Arkitektur Serneke ska på uppdrag av Hemsö uppföra nya Hälsans hus i Kungshamn. Projektet har ett ordervärde om cirka 42 miljoner kronor.
Publicerad den 6 September 2016
Hälsans hus. Bild: Pyramiden Arkitekter
Hälsans hus.

Projektet inkluderar nybyggnation av lokaler för apotek, rehab, folktandvård, vårdcentral, ungdoms- och barnmorskemottagning samt tillhörande utemiljö och parkering. Nuvarande lokaler har länge varit i behov av en större renovering och beslut har tagits om att riva byggnaden för att uppföra ett nytt Hälsans hus. Under tiden för byggnationen finns nuvarande verksamheter i tillfälliga lokaler.

– Projektet är en totalentreprenad men som alltid kommer detta projekt att drivas i tätt samarbete med vår beställare Hemsö och deras hyresgäster. Vår målsättning är att skapa ett gott samarbete och en bra anläggning som fungerar över tid, säger Christer Larsson, arbetschef på Serneke.

– Vi ser fram mot att i nära samarbete med Serneke och våra hyresgäster skapa bra vårdlokaler, säger Fredrik Alvarsson, projektutvecklingschef på Hemsö.

Byggstart sker genom ett första spadtag onsdagen den 7 september. Hälsans Hus ska stå färdigt kring årsskiftet 2017/2018.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Hemsö på Branschguiden

Hemsö är Sveriges ledande privata ägare av samhällsfastigheter. Verksamheten består i att hållbart äga, förvalta och utveckla samhällsfastigheter för äldreboende, utbildning, vård och rättsväsende. Hemsö finns i Sverige, Tyskland och Finland. Hemsös verksamhet kännetecknas av långa hyresavtal och stabila hyresgäster. Tredje AP-fonden är majoritetsägare. Hemsös fastighetsbestånd består av cirka 350 fastigheter till ett totalt värde om drygt 42 miljarder kronor. Hemsö har sedan mars 2015 kreditbetyg A- från Standard & Poor´s.

Läs mer om Hemsö på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Analytikern: Så stort är det asiatiska intresset för Sverige

Ekonomi/Finansiering Tom Leahy på Real Capital Analytics berättar för Fastighetssverige varför sydkoreanska investerare kommer öka sin exponering mot Europa och hur intressant Norden är för asiatiska investerare.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY