Image

Serneke bygger bostäder i Staffanstorp

Bostäder Serneke är totalentreprenör för 62 lägenheter och tio radhus som ska växa fram i Vikhem, Staffanstorp. Lernacken Projekt är beställare och ordersumman uppgår till omkring 100 miljoner kronor.
Publicerad den 23 Februari 2018
Serneke bygger i Vikhem. Bild: Link Arkitektur
Serneke bygger i Vikhem.

Nyligen togs första spadtaget för de bostäder som Serneke ska bygga åt Lernacken Projekt i det nya området Vikhem som håller på att växa fram i den södra delen av Staffanstorps tätort. Området ska så småningom bli hem åt totalt cirka 2 000 invånare.

Förutom de 62 bostadsrättslägenheterna och de tio radhusen omfattar projektet även tre lokaler för kommersiell verksamhet. Området utformas enligt ett så kallat Mobility Management-koncept som syftar till att främja hållbara transporter och påverka bilanvändningen. Detta görs bland annat genom att Serneke anlägger parkeringsplatser med laddare för elbilar, cykelskjul med servicestationer för cyklar samt monterar displayer för kollektivtrafiktider i trapphusen.

– Det känns väldigt roligt att få komma igång med byggnationen i Vikhem som är ett lyckat samverkansprojekt med en återkommande kund, säger Tomaz Bodmark, arbetschef på Serneke Bygg.

– Det känns spännande att få starta detta projekt som skiljer sig väldigt mycket ifrån det som redan är byggt i området och där vi nog kan påstå att vi ligger i framkant. Projektet är ett resultat av redan goda relationer från andra projekt vilket gör det extra roligt, säger Sven-Åke Wikers, Lernacken Projekt. 

Byggnationen kommer att pågå fram till november 2019 då bostäderna beräknas vara klara för inflyttning.

Ordersumman på omkring 100 miljoner kronor inkluderas i orderbokföringen för första kvartalet 2018.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige