Image
Nordic Wellness ska driva Skidome i Änglagård.
Nordic Wellness ska driva Skidome i Änglagård. Bild: Sefa

Sefa tecknar kontrakt för unik skidanläggning inomhus i Göteborg

Uthyrning Sefakoncernen, som utvecklar projektet Änglagård i Kviberg, Göteborg, har nu tecknat kontrakt med en operatör som ska driva en inomhusanläggning för skidåkning i Änglagård.
Publicerad den 31 Maj 2013

Friskvårdskedjan Nordic Wellness – före detta Sportlife – har tecknat kontrakt om en gymanläggning om 3 200 kvadratmeter och för den 9 500 kvadratmeter stora skidinomhusanläggningen ”Skidome”.

Hyresavtalen innebär ett omfattande och långvarigt samarbete mellan Sefa och Nordic Wellness för att utveckla Änglagård som en unik plats för olika former av sportaktiviteter och för att ge Västsverige tillgång till en unik inomhusskidanläggning med snö året om.

Rosengrens Advokatbyrå biträdde Nordic Wellness vid tecknandet av hyresavtalet.
Änglagården planeras omfatta cirka 46 000 kvadratmeter och blir Sveriges största multisportanläggning med bland annat inomhus skidanläggning – Skidome – fullstor fotbollsplan, gymanläggning, idrottshallar, grundskola, restaurang, konferens, skadeklinik med mera.

Investeringen från Sefas sida beräknas till 800 miljoner kronor. Projektet beräknas stå färdigt tidigast 2015.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige