Image

Sefa tar in hälftenägare i Änglagården

Transaktioner Prioritet Finans går in som hälftenägare i Sefas 800-miljonersprojekt Änglagården.
Publicerad den 31 Juli 2013
Nils Wiberg och Ola Serneke. Bild: Sefa
Nils Wiberg och Ola Serneke.

Änglagården kommer att bli Sveriges största multisportanläggning och planeras stå färdig sommaren 2015. Byggnadens volym på cirka 45 000 kvadratmeter kommer inrymma grundskola, idrottsgymnasium, fotbollsakademi, en skidanläggning inomhus, fullstor fotbollsplan, handbollsplaner, idrottsläkarmottagning, gym med sjukgymnaster, idrottsboende med mera.

– Under senare år har jag lärt känna Sefa och dess grundare Ola Serneke. Han är en utpräglad entreprenör med stora visioner, säger Nils Wiberg, vd och huvudägare i
Prioritet Finans-koncernen.

– Både jag och Ola har en ambition att verka för Göteborg som stad och inte minst som idrottsstad. Därför känns det helt naturligt för oss att gå in i denna unika
sportanläggning som kommer ge möjligheten att skapa nya talanger och leda många ungdomar rätt i livet.

– Att få in Prioritet Finans som delägare känns personligen riktigt bra. Nils Wiberg är en stor affärsman som inte rubbar på sina värderingar om att utveckla idrotten och Göteborg. Det ger ju dessutom en enorm ekonomisk stabilitet i projektet i och med Prioritets Finans affärsidé och starka finansiella situation, säger Sefas vd Ola Serneke.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige