Image

Säljstart för bostäder på Södra Ladugårdsängen

Bostäder Järngrinden och Mjöbäcks Entreprenad utvecklar i samverkan med brf Gripen 136 bostadsrätter på Södra Ladugårdsängen i Örebro.
Publicerad den 10 Maj 2016

Försäljningen av de 84 lägenheterna i etapp ett inleddes den 20 april och på några dagar hade drygt 70 procent av lägenheterna sålts.

– Försäljningstempot har absolut varit högre än normalt. Läget, med närhet till såväl Örebro centrum som till universitetet, är en viktig faktor liksom den höga kvaliteten på gestaltningen av såväl lägenheterna som området som helhet. Primärt är det örebroare som köpt lägenheter och en stor andel är åttio? och nittiotalister, säger mäklaren Jonas Wahlström på Svensk Fastighetsförmedling som ansvarar för försäljningen.

Utvecklingen av Södra Ladugårdsängen påbörjades 1992 i samband med bostadsmässan Bo92. Redan då planerade Örebro kommun för ett hållbart bostadsområde med en hög miljöprofil.

– Vi har tagit vara på hållbarhetstanken i planeringen av brf Gripen, både när det gäller bostäderna och gårdarna. Bland annat planerar vi för ett växthus i området. Det positiva gensvaret vi fått från lägenhetsköparna visar att de tankarna ligger rätt i tiden, säger Markus Furby, projekt? och utvecklingschef på Järngrinden.

Byggstart sker efter sommaren med planerad inflyttning under andra halvåret 2017. Till hösten inleds även försäljningen av lägenheterna i etapp två av brf Gripen.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Batljan trimma det nya megabolaget

Bolag Om SBB:s uppköp av Hemfosa lyckas så krossar det nya bolaget SBB:s mål om ett fastighetsvärde på 55 miljarder kronor. Fastighetssverige listar fastigheterna som Batljan och Co kan tänkas sälja. "Vi det mest aktiva transaktionsteamet i Norden".

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige