Image
Jesper Göransson, vd för Peab.
Jesper Göransson, vd för Peab. Bild: Peab

Peab bygger om anstalt på uppdrag av Intea

Bygg/Arkitektur Peab har fått uppdraget att bygga om och renovera den tidigare riksanstalten i Härnösand. Beställare är Intea Fastigheter och kontraktssumman uppgår till 157 miljoner svenska kronor.
Publicerad den 20 Juli 2021

Kriminalvården planerar att återstarta verksamheten på anstalten i Härnösand. Intea Fastigheter äger byggnaden och har gett Peab uppdraget att iordningställa lokalerna för att hålla dagens säkerhetsklass 2, samt att det här ska finnas lokaler för nationella transportenheten (NTE). I Peabs uppdrag ingår ombyggnad och renovering av fastigheten – som delvis har anor från 1800-talet – för att anpassa den till den kommande verksamheten, samt underhållsarbete av exempelvis fasad och tak.

– Det här är ett projekt utöver det vanliga. Vi är glada för förtroendet och vi ser fram emot att ta oss an uppdraget tillsammans med alla involverade. Anstalten har en över 100 år lång historia och ur det perspektivet känns det bra att lokalerna tas om hand och kommer i bruk, säger Fredrik Timan, regionchef på Peab.

– Projektet är omfattande och kantat av många spännande utmaningar. Det är en äldre byggnad som ska moderniseras på kort tid. Vi ser fram emot samarbetet med Peab och att snart kunna återöppna anstalten i Härnösand, säger Jerker Häggström, vd Intea Östersund.

Uppdraget är en totalentreprenad i samverkan med byggstart i augusti 2021 och beräknas vara klart under andra kvartalet 2022.

Projektet orderanmäls i det tredje kvartalet 2021.

- Anthon Näsström
anthon@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Efter utmaningar under pandemin: Skanska börjar se ljuset i tunneln

Bolag Skanskas vd Anders Danielsson om prestationen under årets andra kvartal, stundande utmaningar, och det stora intresset från investerarmarknaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY