Image
Stina Lindh Hök.
Stina Lindh Hök. Bild: Nyfosa

Nyfosa: Utdelningsgrundande kassaflöde upp 14 procent

Bolag Nyfosas förvaltningsresultat ökade med tio procent och det utdelningsgrundande kassaflödet med 14 procent i Q3.
Publicerad den 21 Oktober 2021

Niomånaderssiffrorna:
• Intäkterna uppgick till 1 788 MSEK (1 477), en ökning med 21 procent.
• Förvaltningsresultatet uppgick till 1 372 MSEK (969), en ökning med 42 procent.
• Förvaltningsresultatet exklusive värdeförändringar och skatt i joint ventures uppgick till 957 MSEK (870), en ökning med 10 procent.
• Utdelningsgrundande kassaflöde per aktie uppgick till 5,35 SEK (5,66), en nedgång med 5 procent.
• Resultat efter skatt uppgick till 2 051 MSEK (1 728).
• Resultat efter skatt per aktie uppgick till 10,94 SEK (9,55).

Tredje kvartalet:
• Intäkterna uppgick till 634 MSEK (554), en ökning med 14 procent.
• Förvaltningsresultatet uppgick till 414 MSEK (377), en ökning med 10 procent.
• Förvaltningsresultatet exklusive värdeförändringar och skatt i joint ventures uppgick till 371 MSEK (344), en ökning med 8 procent.
• Utdelningsgrundande kassaflöde per aktie uppgick till 1,83 SEK (1,61), en ökning med 14 procent.
• Resultat efter skatt uppgick till 701 MSEK (819).
• Resultat efter skatt per aktie uppgick till 3,66 SEK (4,44).

Vd Stina Lindh Hök:
– När vi i april i år beslutade att gå in i Finland satte vi som mål för Nyfosa att nå 7 MDSEK inom fem år. Vid tredje kvartalets slut har vi nått drygt 2,5 MDSEK. Det är positivt att vi har kunnat förvärva så snabbt men framför allt bra fastigheter i regionsstäder. Detta är bara en start, nu siktar vi framåt för att bygga en stark och diversifierad kassa¬flödesportfölj i Finland. Vi ser goda möjligheter att bli större på dessa orter och i andra finska växande städer. För närvarande arbetar vi med ett antal möjliga affärer som vi hoppas kunna gå i mål med under året.

– Inom förvaltningen ser vi en fortsatt positiv utveckling med stabil efterfrågan på lokaler och vi kunde även detta kvartal redovisa en positiv nettouthyrning. Arbetet med att öka energieffektiviteten i fastighetsbeståndet fortgår med tydligt fokus; att minska CO2-utsläpp och samtidigt öka lönsamheten genom minskad energiförbrukning. Vi analyserar varje unik fastighet för att identifiera rätt åtgärder.

– Jag är nöjd med utvecklingen under kvartalet och de starka nyckeltal vi redovisar. Vi i ökade fastighetsvärdet till närmare 35 MDSEK, förvaltningsresultat och kassaflöde per aktie ökade och vi har en stabil finansiell ställning. Vi noterar en ökande oro för inflations- och ränteutvecklingen som vi följer noga men vi upplever att grundförutsättningarna fortsatt är stabila på fastighetsmarknaden vilket skapar förutsättningar att växa vidare.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige