Image

NCC startar projekt i Oslo

Bygg NCC Property Development påbörjar ett 17 000 kvadratmeter stort projekt i centrala Oslo. NCC kommer själva att hyra hälften av byggnaden som huvudkontor.
Publicerad den 9 Mars 2012

Det gröna projektet utvecklas inom ramen för Oslo kommun Future
Built-program.

Entreprenör är NCC Construction AS och byggnaden beräknas vara färdigställd under andra halvåret 2013.

NCC kommer själva att hyra ungefär hälften av byggnaden som huvudkontor.

Dessutom har hyresgästen Norsk Dental Depot tecknat avtal om förhyrning om 2250 kvadratmeter. Detta motsvarar en total uthyrningsgrad om knappt 70 procent.

- Detta är det andra projektet vi startar i Norge på kort tid. Projektet visar tydligt att miljöfrågor är viktiga för oss på alla de marknader där vi är verksamma. Denna satsning är en av flera som NCC vidtar för att bidra till en hållbar utveckling, säger Joachim Hallengren, affärsområdeschef NCC Property Development.

Fastigheten har valts ut av Oslos kommun som ett förebildsprojekt inom Future Built som är ett tioårigt program med visionen att utveckla klimatneutrala stadsdelar med hög arkitektonisk kvalitet. Byggnaden har en spännande arkitektur med moderna lösningar för effektiv energibesparing, alternativa energikällor som jordvärmepumpar samt fokus på energioptimala byggtekniska lösningar. Byggnaden blir ett referensprojekt som visar vägen för framtidens arbetsplatser med hållbarhet, trivsel, flexibilitet och yteffektivitet i fokus.

Byggnaden kommer att klassificeras i enlighet med
Breeam och som minst erhålla betyget "Very Good", och den kommer också att klassificeras till energiklass A.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige