Image

Markanvisningstävling i Täby Park avgjord

Bostäder SSM Holding och HSB Bostad är två av vinnarna i en markanvisningstävling för den nya stadsdelen Täby Park.
Publicerad den 7 Februari 2017

Den nya stadsdelen Täby Park är belägen 400 meter från Roslagsbanans station Galoppfältet. Stadsdelen är planerad att på sikt ge minst 6 000 bostäder och mellan 4 000 och 5 000 arbetsplatser.

Det aktuella markanvisningsområdet består av tre kvarter med totalt 450 bostäder och lokaler i bottenvåningarna. SSM har fått förtroendet att utveckla och bygga 270 av dessa bostäder, varav 180 kommer att vara hyresrätter. Planerad byggstart är 2018 med inflyttning under 2020.

– SSM vänder sig till en kundgrupp som vi kallar för morgondagens urbana invånare. Denna kundgrupp söker funktionssmarta bostäder, nära allmänna kommunikationer i citynära lägen. Täby kommuns ambition med den nya stadsdelen uppfyller våra kunders önskemål varför området är högintressant för SSM att expandera på, säger Mattias Roos, verkställande direktör för SSM.

Tillsammans med Varg arkitekter kommer HSB Bostad att vara med och bygga de första husen i kommunens tre kvarter inom detaljplaneområdet.

– Vi ser fram emot att i samverkan med Täby kommun vara med att utveckla en ny stadsdel! Vi är dessutom mycket glada över att kunna erbjuda bostäder till HSBs medlemmar i efterfrågade Täby, säger Stig Ahlén, vice vd och affärsutvecklingschef på HSB Bostad.

Markanvisningstävlingen vanns även av Wästbygg och Titania.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Investeringsstöden: Efter kritiken – potterna tas bort

Bostäder Nytt system för investeringsstöden. Bostadsministern kommenterar förändringarna för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY