Image

Startskottet för Täby Park

Bygg/Arkitektur I går togs ett stort steg i förverkligandet av Stockholms blivande norra stadskärna i samband med att Täby Galopps verksamheter flyttar till en modernare anläggning i Upplands Bro. Flytten blir startskottet för ett av Sveriges största och mest hållbara stadsbyggnadsprojekt, Täby park.
Publicerad den 19 Maj 2016
I går gick startskottet för Täby park. Bild: Täby kommun
I går gick startskottet för Täby park.

Från och med nu är det möjligt för allmänheten att besöka Täby park för att ta del av planerna. I samband med de avslutande tävlingarna på den gamla galoppbanan invigs en utställning med information om området i läktarbyggnaden.

– Det är en storstad på kartan, men vi vill bygga en småstad med själ. En kombination där man lever nära allt utbud som finns i storstaden men där det också är nära till vänner, umgänge, natur och aktiviteter. Planarbetet pågår och vi hoppas kunna börja bygga det första kvarteret i slutet av 2017, säger Anna Galli, vd i Täby Park AB.

Inom 20-25 år kommer det att finnas 6 000 lägenheter och nästan lika många arbetsplatser. Sammanlagt kommer 20 000 människor att bo och arbeta i området.
Täby parks detaljplaner är kopplade till Citylab Action, ett övergripande hållbarhetsprogram som syftar till att sätta en helt ny standard inom internationell utveckling av hållbara stadsdelar. För närvarande är ett tiotal svenska stadsutvecklingsprojekt anslutna till Citylab Action som ligger under Sweden Green Building Council, en ideell organisation knuten till bygg- och fastighetssektorn.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige