Image
Asecs entré, ombyggd i första etappen.

Alecta bygger om Asecs – Wästbygg får bygguppdraget

Bygg/Arkitektur Alecta investerar 400 miljoner kronor i en andra ombyggnadsetapp av köpcentrumet Asecs i Jönköping. Wästbygg får bygguppdraget, precis som i första etappen.


Wästbygg bygger äldreboende åt Novum Samhällsfastigheter.

Här är möjligheterna bäst enligt Wästbygg

Bolag Företagets affärsutvecklare David Alm beskriver marknadsläget för Fastighetssverige. Han berättar hur försäljningen av deras bostadsrätter går. Det finns en nisch på marknaden som de ser väldigt goda möjligheter inom.


Wästbygg utvecklar bostäder och äldreboende i Falkenberg

Bygg/Arkitektur Wästbygg Projektutveckling har förvärvat två bolag, Strandängen 1 och 2, med tillhörande rätt att utveckla två fastigheter i Skogstorp strax utanför centrala Falkenberg.


Wästbygg och Lansa bygger i Brunnshög.

Lansa och Wästbygg bygger bostads-guldhus i trä

Bygg/Arkitektur Lansa Fastigheter och Wästbygg Projektutveckling uppför ett bostadsprojekt helt i KL-trä på Brunnshög i Lund. Fastigheten är projekterad för att klara certifiering enligt Miljöbyggnad Guld. Byggstart sker efter semestern.


Johannes Hellsing.

Wästbygg rekryterar från Stena

Bolag Johannes Hellsing anställs som ny arbetschef på Wästbygg.


Wästbygg bygger äldreboende åt Novum Samhällsfastigheter.

Wästbygg bygger äldreboende i Hässleholm

Bygg/Arkitektur Wästbygg har tecknat avtal med Novum Samhällsfastigheter om att bygga äldreboendet Villa Danspalatset i Hässleholm.


Mohamed Kiswani.

Wästbygg rekryterar från Forsen

Karriär Wästbygg har rekryterat Mohamed Kiswani som ny chef för entreprenadverksamheten i region Väst. Mohamed Kiswani arbetar idag på Forsen AB som affärsenhetschef och tillträder sin nya tjänst i början av juni.


Jenny Jakobsson.

Wästbygg rekryterar marknads- och varumärkeschef

Bolag Till en nyinrättad tjänst som marknads- och varumärkeschef har Wästbygg rekryterat Jenny Jakobson. Jenny Jakobson har mångårig erfarenhet inom kommunikationsområdet. Innan hon kom till Wästbygg har hon arbetat med kommunikations- och marknadsföringsfrågor i olika roller på Mölnlycke Health Care i 14 år, bland annat som chef för bolagets inhouse-byrå.


SPP köper Hornbachvaruhuset i Trollhättan och tillträder vid dess färdigställande våren 2021.

Wästbygg säljer till SPP i Trollhättan

Transaktioner SPP Fastigheter AB köper en kommersiell fastighet på 8 600 kvadratmeter i Trollhättan av Wästbygg Projektutveckling AB. Fastigheten är under byggnation och kommer att ha byggvarukedjan Hornbach som hyresgäst när den är färdigställd under våren 2021.


Joacim Sjöberg.

Joacim Sjöberg in i Wästbyggs styrelse

Bolag Joacim Sjöberg, som nyligen valdes in i Castellums styrelse, tar nu även plats i Rutger Arnhult-kontrollerade Wästbygg Gruppen.


Martin Söderholm.

Wästbygg hämtar in chef från Akademiska Hus

Bolag Wästbygg Projektutveckling stärker organisationen och rekryterar Martin Söderholm som ekonomichef.


Wästbygg satsar i Kristianstad.

Wästbygg bygger nytt handelshus i Kristianstad

Bygg/Arkitektur Wästbygg kommer att uppföra en 15 000 kvadratmeter stor handelsplats i Härlöv i Kristianstad. Coop, Kronans Apotek, Linnea & Basilika, Rusta och Jysk är klara som hyresgäster.


Benn Karlberg.

Han blir ny vd för Logistic Contractor

Bolag Logistic Contractor får ny vd. Benn Karlberg, som arbetat som CFO och vice vd i fem år i företaget går in i den rollen när nuvarande vd Anders Bothén lämnar LC efter nästan tolv år.


Logistic Contractor etablerar sig i Finland.

Logistic Contractor etablerar sig i Finland

Bolag Wästbygg-ägda Logistic Contractor, en av Sveriges största logistik- och industribyggare, utökar sin nordiska satsning genom att etablera sig i Finland.


Niclas Flensburg.

Logistic Contractor förstärker ytterligare i Danmark

Bolag I en ytterligare satsning på den nordiska marknaden har Logistic Contractor Danmark rekryterat Niclas Flensburg som Senior project manager.


Karin Lundberg.

Wästbygg Projektutveckling förstärker

Bolag Wästbygg Projektutveckling har anställt Karin Lundberg som marknadsområdeschef i region väst/mitt. Karin kommer närmast från rollen som avdelningschef projektutveckling hos bostadsutvecklaren Bonava.


Fastighetskvinnan
Kristin Lundmark, hållbarhetschef för Wästbygg.

Fastighetskvinnan – nudging i praktiken

Fastighetskvinnan Genom enkla åtgärder kan svinnet på byggarbetsplatsen minska och de boende leva mer miljövänligt. Wästbygg har arbetat framgångsrikt med nudging i flera år. Missa inte Kristin Lundmark, hållbarhetschef på Wästbygg på seminariet Fastighetskvinnan. I morgon stänger anmälan!


Eva Landén.

Corem vidareutvecklar Pro Stop Borås

Bygg/Arkitektur Corems koncept Pro Stop, handelsområden för yrkesbutiker inom byggsektorn, öppnade under 2018 i Borås med Hornbach och Bevego som första hyresgäster. Nu utvecklas Pro Stop Borås vidare med nästa etapp.


Wästbygg ska uppföra en fordonsanläggning i Märsta.

Wästbygg uppför fordonsanläggning i Märsta

Bygg/Arkitektur Wästbygg har tecknat avtal med Persson Invest om att bygga en hall där olika fordonsrelaterade verksamheter ska samsas. I nuläget är det klart att en däckverkstad, en besiktning och en tvätthall kommer att uppta ungefär halva den 3 000 kvadratmeter stora fastigheten.


Hemsö förvärvar skola i Haninge och utvecklar äldreboende i Halmstad

Transaktioner Hemsö har förvärvat en skola och förskola under uppförande i Haninge utanför Stockholm, samt tecknat ett markreservationsavtal med Halmstads kommun för utveckling av ett nytt äldreboende med 54 platser. Investeringen uppgår sammanlagt till 320 miljoner kronor.