Image
Mattias Lundgren, vd för SSM.

Bostadsbyggaren: Vi fokuserar på urbaniter

Bolag SSM produktionsstartar ett bostadsrättsprojekt med 109 bostäder i Roslags-Näsby. Företagets vd Mattias Lundgren beskriver det aktuella marknadsläget och vad de arbetar med just nu i en intervju med Fastighetssverige.


Ann-Charlotte Johansson, kommunikations- och IR-chef på SSM.

"Tillför det kapital som bolaget behöver"

Bolag Målet för SSM var att få in mellan 100 och 400 miljoner kronor genom sin nyemission – resultatet blev 157 miljoner kronor. För Fastighetssverige berättar kommunikations- och IR-chefen Ann-Charlotte Johansson hur bolaget nu går vidare och vad man kommer lägga fokus på i framtiden.


Fredrik Lundberg, Fredrik Holmström och Sven-Olof Johansson är några av fastighetsbörsens absolut starkaste ägare.

Här är bolagen med starkast huvudägare

Lista Sedan Vonovia lagt beslag på 94 procent av aktierna i Hembla och aviserat sin avsikt att tvångsinlösa resten har Fastighetssverige kartlagt ägarförhållandena i 55 andra noterade bygg- och fastighetsbolag i jakt på bolagen med starkast huvudägare. Här är hela listan.


Här är branschens bästa aktier – november

Ekonomi/Finansiering K-Fastigheter rusade raka vägen upp i topp på november månads aktielista genom den starka börsstarten under fredagen, men hur gick det för övriga branschen i november? Här är hela listan.


Mattias Lundgren, SSM

SSM:s vd förvärvar en miljon köpoptioner i bolaget

Ekonomi/Finansiering SSMs tillträdande VD & koncernchef Mattias Lundgren har förvärvat en miljon köpoptioner i SSM utställda av huvudägaren Eurodevelopment.


Mattias Lundgren, SSM.

SSM tilldelas brf-anvisning i Sjöstadshöjden

Bolag SSM Holding har tilldelats en markanvisning av Stockholms stad i Sjöstadshöjden, beläget mellan Hammarby Sjöstad och Hammarbyhöjden. Markanvisningen bedöms motsvara 150 bostäder samt kommersiella lokaler. Tidigast möjliga färdigställande av projektet bedöms till 2027.


Peter Wågström.

Wågström: "Spännande att de stora ägarna vill ha in mig"

Karriär Peter Wågström är föreslagen som ny styrelseledamot i SSM Holdings styrelse. Så här kommenterar han det till Fastighetssverige.


Mikael Bölander, Mecon Bygg, och Mattias Lundgren, SSM.

Efter vd-bytet: SSM avyttrar verksamhet

Bolag SSM Holding fokuserar kärnverksamheten till projektutveckling och inleder ett strategiskt samarbete med entreprenadbolaget Mecon Bygg AB. Förändringen genomförs i syfte att reducera bolagets fasta kostnader samt förstärka SSM:s långsiktiga konkurrenskraft och lönsamhet. Till följd av samarbetet avvecklar SSM den egna entreprenadverksamheten och cirka 15 medarbetare från SSM erbjuds möjlighet till anställning hos Mecon Bygg. Samarbetet och övergången av personal har en marginell resultateffekt under 2019.


Mattias Roos.

SSM sparkar Mattias Roos – han ersätter

Bolag SSM genomför vd-byte och har idag tillsatt Mattias Lundgren som interim vd med omedelbar verkan.


Säljaren om SSM:s kovändning: "De saknar rätta styrkan"

Bolag För Fastighetssverige berättar Keyser Fastigheter mer om läget efter att SSM plötsligt tvärvänt gällande förvärvet av miljardprojekten: "Inte särskilt förvånad".


SSM drar i handbromsen gällade miljardprojekt

Bostäder Drar sig ur affär med projektvärde om hela 3,5 miljarder kronor: "Finns inte kommersiella förutsättningar".


Advokat till attack mot flera bostadsutvecklare: "Oseriösa och hänsynslösa"

Juridik I kölvattnet av den inbromsade bostadsmarknaden har ett flertal nyproduktionsprojekt försenats ordentligt. Och medan de pressade bostadsutvecklarna skyller på yttre omständigheter menar allt fler jurister att köparna har rätt att häva sina avtal: "Infernaliskt ohederligt".

Kartläggning: bostadsutvecklarnas uppskjutna projekt

Bostäder Fastighetssverige har kartlagt de pressade bostadsutvecklarnas senaste rapporter och kan konstatera att så väl förväntade avslut som säljstarter skjutits upp på flera håll. Och att ett projekt helt lagts på is.


”Det räcker att titta på fastigheten för att förstå”

Transaktioner För Fastighetssverige förklarar Peter Mandel, fastighetschef på Keyser Fastigheter, mer om bolagets planerade Stockholmsaffär med SSM.

SSM tecknar avsiktsförklaring om 1 200 byggrätter

Transaktioner SSM har tecknat en avsiktsförklaring med Keyser Fastigheter AB om ensamrätten till att förvärva fem industrifastigheter i Segeltorp, Rotebro, Spånga samt i centrala delarna av Täby. Förvärvet beräknas till cirka 1 200 byggrätter och motsvarar ett projektvärde om cirka 3,5 miljarder kronor efter färdigställande.


Därför drar SSM i handbromsen

Bolag SSM skjuter upp produktionsstarten för fem projekt, och igår rasade aktien med över tio procent. För Fastighetssverige berättar bolagets vd, Mattias Roos, hur trögt försäljningarna faktiskt gått och varför man använder sig av både hängslen och livrem när man köper nya byggrätter i Hägersten. ”Gäller att anpassa sig”.


SSM köper bostadsprojekt i Spånga

Transaktioner SSM Holding köper ett bostadsprojekt i Spånga Centrum av Nils Johnny Fastighets AB. Projektet omfattar en total boarea om cirka 11 400 kvadratmeter, vilket SSM har för avsikt att utveckla till cirka 250 bostadsrätter.


SSM offentliggör prospekt i samband med börsintroduktionen

Bolag Den 14 mars meddelade SSM sin avsikt att noteras – nu offentliggör bolaget sitt prospekt.


SSM köper för 500 miljoner i Stockholm

Transaktioner SSM Holding köper ytterligare ett projekt i Stockholms kommun. Projektet, som kommer att drivas i egen regi, avser SSM att utveckla till cirka 260 bostadsrätter. Köpeskillingen uppgår till sammanlagt 500 miljoner kronor.


SSM noteras – och genomför nyemission

Ekonomi/Finansiering Väntan är över – nu tar SSM steget in på börsen och nyemitterar en halv miljard kronor.


Markanvisningstävling i Täby Park avgjord

Bostäder SSM Holding och HSB Bostad är två av vinnarna i en markanvisningstävling för den nya stadsdelen Täby Park.


SSM förstärker inom affärsutveckling

Bolag SSM Holding har utökat sitt team inom affärsutveckling med Stefan Jonsson, från Veidekke, samtidigt som Erik Lemaitre har utsetts till affärsutvecklingschef.