Image

Lundbergs köper i Göteborg – planerar stort kontorsprojekt

Transaktioner Fastighets AB LE Lundberg köper en fastighet i Gårda – syftet är att skapa möjlighet för en större kontorsbyggnad. - Vi ska inleda diskussioner med Göteborgs stad, men tittar man på vad som finns i närområdet så känns det möjligt med ett hus på kanske 15 våningar, 20 000 – 30 000 kvadratmeter, säger vd Peter Whass till Fastighetssverige.
Publicerad den 27 Juni 2014
Peter Whass Bild: Lundbergs
Peter Whass

Lundbergs köper fastigheten Gårda 8:5 i norra Gårda av C Jörgensen Konsult AB.
Fastigheten som idag innehåller verksamhet för Dahls Bageri ligger i direkt anslutning till Lundbergs fastighet Gårda 8:6.

Lundbergs har för avsikt att genomföra ett detaljplanearbete med syfte att skapa möjlighet för en större kontorsbyggnad.

Med största sannolikhet kommer båda byggnaderna att rivas.

- Det är väl troligt, ja, åtminstone den vi förvärvar nu. Vi ska inleda diskussionerna med Göteborgs stad, men det är troligt att man behöver ta ett helhetsgrepp kring de här fastigheterna.

I södra Gårda finns för närvarande två höga hus, Canonhuset, som ägs av Platzer (tidigare Diligentia och Vasakronan) och Gröna Skrapan som uppfördes av Skanska som sålde till Stena Fastigheter förra året.

Platzer har planer för ett högt kontorshus i norra Gårda och Peter Whass antyder att man hoppas att det här projektet också kan bli högt.

- Det finns ett par höga hus på södra sidan och visst hade det varit trevligt med ett högt hus också på norrsidan. Det känns möjligt med ett hus på kanske 15 våningar, 20 000 till 30 000 kvadratmeter, säger Peter Whass.

- De här fastigheterna ligger i ett mycket bra läge, vi tror mycket på området.

Lundbergs tillträder sin nya fastighet när den nya detaljplanen har vunnit laga kraft.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige