Image

Logistic Contractor bygger för Plantagen i Helsingborg

Bygg/Arkitektur Plantagen nyetablerar sig i Helsingborg och har tecknat avtal med Logistic Contractor om att utveckla en anläggning om 15 000 kvadratmeter.
Publicerad den 21 December 2017

Ett sjuårigt hyresavtal har tecknats med Logistic Contractor.

– Vi har förvärvat mark i direkt anslutning till E4/E6 utanför Helsingborg, vilket ger Plantagen ett utmärkt logistikläge. Företaget planerar för en fortsatt expansion och vi kommer att förse dem med en toppmodern logistikanläggning, helt anpassad till deras behov, säger Patrik Lööv-Wallin, affärsutvecklare på Logistic Contractor.

Den nya anläggningen blir 15 000 kvadratmeter stor och kommer att delas in i två temperatur- och luftfuktighetskontrollerade zoner. Byggnationen ska vara avslutad vid årsskiftet 2018/2019.

– Vi behöver ökad kapacitet, både för en effektivare logistikhantering i dag och för att möta den tillväxt vi ser framöver. I den nya anläggningen kommer vi att kunna konsolidera och hantera blommor och växter från alla våra leverantörer och därmed kommer hela hanteringen närmare våra butiker och försäljningsställen, säger Andreas Wilson, koncernlogistikchef på Plantagen.

Även från Helsingborgs stad ser man positivt på etableringen och på att fler arbetstillfällen skapas.

– Det är positivt att ytterligare ett företag med höga krav på logistiklägen väljer Helsingborg. Vi välkomnar Plantagen och vi ser fram emot en expansiv utveckling av verksamheten här, säger Claes Malmberg, chef för näringslivsutveckling i Helsingborgs stad.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige