Image
Atea flyttar in på 27 000 kvadratmeter.
Atea flyttar in på 27 000 kvadratmeter. Bild: Logistic Contractor

Logistic Contractor utvecklar åt Atea

Bygg/Arkitektur Logistic Contractor har tecknat avtal om att utveckla och bygga en ny kontors-, produktions- och logistikanläggning omfattande totalt 27 000 kvadratmeter åt IT-företaget Atea Logistics i Växjö.
Publicerad den 30 November 2017

Anläggningen ska fungera som centrallager för hela koncernen och här byggs också en recyclingavdelning för att ta hand om och återvinna gamla IT-produkter.

Totalt är det 27 000 kvadratmeter som ska byggas och mark för projektet har förvärvats i anslutning till Växjö Småland Airport. Atea har tecknat ett tolvårigt hyresavtal för lokalen med Logistic Contractor, och ska flytta in under våren 2019.

– Atea satsar stort och vi ser fram emot att få uppföra en anläggning som motsvarar deras högt ställda krav på både utformning och tekniska lösningar. Inomhusklimatet är viktigt för lagerhållning av IT-produkter och verksamheten kräver också en hög säkerhetsklassning, säger Patrik Lööv-Wallin, affärsutvecklare på Logistic Contractor.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige