Image
Kungsleden hyr ut till restaurangkedjan Brödernas i Växjö.
Kungsleden hyr ut till restaurangkedjan Brödernas i Växjö. Bild: Kungsleden

Kungsleden hyr ut i Växjö

Uthyrning Kungsleden hyr ut kontor och restaurang i fastigheten Tegnér 15 i Växjö.
Publicerad den 23 November 2020

Kungsleden har tecknat ett femårigt hyresavtal i med Restaurang Brödernas.

– Växjö är en attraktiv plats för vår satsning när vi expanderar vidare utanför Stockholmsområdet. Tillsammans med Kungsleden har vi fått till en modern restaurang med rymliga ytor i ett centralt läge, säger Joakim Wiklander, en av grundarna och vd för Brödernas.

– Vi är mycket glada för att Brödernas väljer att etablera sin senaste restaurang hos oss i Växjö. Tillsammans skapar vi en ny mötesplats för Växjöborna och bidrar till att Tegnérhuset utvecklas till en del av en levande stadskärna, säger Ulrica Sjöswärd, regionchef på Kungsleden.

Brödernas grundades 2016 av bröderna Jonas och Joakim Wiklander i Stockholm och finns nu med 19 restauranger runt om i Sverige. Tillsammans med entreprenörerna Monir Kalgoum och svenska NHL-proffset Mika Zibanejad (New York Rangers), driver de nu kedjans expansion vidare till södra Sverige.

Kungsleden har även tecknat ett sexårigt hyresavtal med Trafikverket som nu flyttar in i cirka 900 kvadratmeter stora kontorslokaler i samma fastighet.

– Vi är väldigt glada att Trafikverket väljer att placera sitt lokalkontor hos oss. Här får de moderna, inspirerande och funktionella arbetsplatser med ett bra läge mitt i centrala Växjö, säger Ulrica Sjöswärd.

Avtalet avser kontorsytor om cirka 900 kvadratmeter, och utformas tillsammans med Trafikverket för att anpassas efter deras behov till en modern arbetsplats för sin verksamhet och sina medarbetare. Det här hyresavtalet innebär att kontorslokalerna i fastigheten är så gott som fullt uthyrda.

Trafikverket tillträder sin nya lokal i början av mars nästa år.

I fastigheten Tegnér 15, finns även Tegnérgallerian som Kungsleden utvecklade för några år sedan och utgör en del av shoppingstråket i centrala Växjö.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige