Image

JM tar över bostadsprojekt i Mölndal

Transaktioner JM förvärvar projektet ”Kvarnbyvallen” i Mölndal och planerar att bygga cirka 230 bostäder på fastigheten.
Publicerad den 12 Juni 2013

Säljare är Sverigehuset och Tuve Bygg-koncernen.

Affären uppgår till 112 miljoner kronor inklusive upparbetade kostnader i projektet.

Detaljplanen vann laga kraft 2012. För närvarande pågår exploateringsarbeten i området.

- Förvärvet stärker JM:s förutsättningar att fortsatt vara med och utveckla Göteborgsregionen, där efterfrågan på bostäder är stor. Fastigheten har ett centralt läge i Mölndal med närhet till Mölndals resecentrum, säger Martin Svahn, regionchef på JM.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige