Image

Ikano Bostad utvecklar 150 nya bostäder i Ytterby

Bygg/Arkitektur Under hösten 2015 inledde Ikano ett samarbete med Kungälv kommun i syfte att utveckla bostäder. Nu tillträder man fastigheten och inledde projektet som till att börja med ska skapa 150 nya bostäder i Ytterby.
Publicerad den 16 Februari 2017

Ikano Bostad har nu tillträtt den första fastigheten i Ytterby. Här kommer det att utvecklas nya bostäder i linje med samarbetsavtalet.

– Nu är vi ett steg närmare att kunna erbjuda 150 nya bostäder i Ytterby Centrum. Det känns jättekul att få bidra till att Ytterby växer ytterligare, säger Christian Dahlman, bostadsutvecklingschef på Ikano Bostad.

Redan under året börjar Ikano Bostad att bygga sina första bostäder Kungälv. I anslutning till det nya Resecentrum kommer det att bli 88 hyresrätter och 103 bostadsrätter.

– Vi ser framemot att utveckla Kungälv och Ytterby tillsammans med kommunen. Vi kommer att bygga kvadratsmarta lägenheter som ger ett prisvärt boende med närhet till service och bra kommunikationer. Det är tillsammans som vi kan skapa trygga, trivsamma och fungerande stadsdelar som förenklar vardagen för många människor, säger Christian Dahlman.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige