Image

Ikano Bostad tar steget till Göteborg

Bygg/Arkitektur Ikano Bostad har tecknat ett strategiskt samarbetsavtal med Kungälv kommun för att skapa 500 nya bostäder under perioden 2017-2022.
Publicerad den 24 November 2015
Robert Jaaniste. Bild: Ikano Bostad
Robert Jaaniste.

Utöver det kommer Ikano Bostad och kommunen arbeta tillsammans med ett långsiktigt program för den sociala hållbarheten.

Ambitionen är att bygga cirka 100 nya bostäder om året i Kungälv och Ytterby. Hälften av bostäderna kommer att vara hyresrätter med Ikano Bostad som långsiktig och aktiv förvaltare, och hälften kommer att vara bostadsrätter.

– Det här är första steget i en etablering på Göteborgsmarknaden, säger Robert Jaaniste, Ikano Bostads vd. Vi ser fram emot att i ett nära samarbete med Kungälv
kommun skapa 500 nya bostäder med gemensamma satsningar för att minska utanförskap.

En avgörande orsak till att Kungälv valde Ikano Bostad som samarbetspartner är företagets tydliga fokus på social hållbarhet.

– Vi skall bygga ett modernt, sammanhållet och attraktivt Kungälv. Med stolthet kan vi med Ikano Bostad presentera en långsiktig överenskommelse om fler bostäder, inte minst hyresrätter och ett stort socialt ansvarstagande utöver det vanliga, säger Miguel Odhner (S), kommunstyrelsens ordförande.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige