Image

Idéhus i Tullinge

Bygg/Arkitektur Tullinge Idéhus, med 2 700 kvadratmeter verksamhetsyta, ska stå klart våren 2017.
Publicerad den 18 Juni 2015
Tullinge Idéhus. Bild: Wingårdhs
Tullinge Idéhus.

Botkyrka kommun har gett In 3 Prenör i uppdrag att bygga idéhuset.

Tullinge Idéhus ska bli en mötesplats och samtidigt ett landmärke, centralt beläget vid Tullinge torg. Huset kommer att rymma drygt 2 700 kvadratmeter verksamhetsyta med bibliotek, förenings- och möteslokaler, danslokal, scen, kulturlokaler, medborgarkontor och kafé. Idéhuset kommer att vara öppet för alla, såväl barnfamiljer, barngrupper och studerande som äldre och pensionärer. Utformningen har inspirerats av Idea Store, en ny form av centrum som skapats i Londons förorter som integrerar samhällsinformation, service, bibliotek, lärande och kulturverksamheter.

Bygget av Tullinge Idéhus kommer att genomföras som en totalentreprenad i samverkan med två faser. Tillsammans med uppdragsgivare och intressenter ska In 3 Prenör både projektera och bygga den nya fastigheten.

I arkitekttävlingen om ett idéhus i Tullinge vann förslaget ”RUT” ritat av Wingårdh arkitektkontor. I juryns utlåtande stod bland annat: ”RUT är en byggnad som ger många värden till Tullinge centrum och som kommer att bidra till att det blir attraktivt och fullt av liv. Genom sin attraktion kommer byggnaden att bli ett landmärke för Tullinge centrum.”

Husets fasad kommer att består av omväxlande glas- och träpartier och taket blir ett grönt sedumtak.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige