Image
Wingårdhs flyttar till Varvsstaden i Malmö.

Wingårdhs till Varvsstaden

Uthyrning Varvsstaden är ett stadsutvecklingsprojekt mitt i Malmö som samägs av Peab och Balder. Många av byggnaderna som finns kvar sedan Kockumstiden kommer att renoveras och få nytt liv som kontor. Först ut att omvandlas till kontor är Magasin 211, där den första hyresgästen, Wingårdhs Arkitekter, nu skrivit kontrakt.


JSB och Wingårdhs bygger i Karlshamn.

JSB och Wingårdhs bygger i Karlshamn

Bygg/Arkitektur JSB har tillsammans med Wingårdhs arkitekter och Svensk Bostadsutveckling AB vunnit en markanvisningstävling för nya bostäder i centrala Karlshamn. Totalt ska 48 nya lägenheter byggas intill Mieån.


Efter shoppingsuccén – här är expansiva områdets nya storsatsning

Bygg/Arkitektur Planerar att följa upp med 22 våningar högt Wingårdh-ritat hotell.


Kilströmskaj, ett av SBU:s projekt där Wingårdhs stått för gestaltning och JSB för entreprenad.

Wingårdhs, JSB och SBU går samman i gemensamt bolag

Bolag Wingårdhs, JSB och SBU bildade i slutet av förra veckan SBU Framtid AB. Wingårdhs och JSB äger 67 procent av bolaget. Med förvärvet följer det helägda dotterföretaget Svensk Bostadsutveckling AB.


Link Business Center.

Academic Work flyttar in i Link Business Center

Uthyrning Academic Work tecknar avtal med Lundbergs och flyttar in på 1 900 kvadratmeter i Link Business Center i Linköping.


Wingårdhs ritar World Ocean Headquarters

Bygg/Arkitektur Huset i Oslo ska bland annat kunna fungera som en hub för FN:s "Our Ocean, Our Future: Call for Action", det politiska momentum som byggts upp för att rädda världshaven.


Profi utvecklar Handenterminalen

Bygg/Arkitektur Profi Fastigheter har tecknat ett intentions- och markanvisningsavtal med Haninge kommun för att möjliggöra utvecklingen av Handenterminalen.


Skissbild.

NCC bygger gigantiskt vattentorn i Helsingborg

Bygg/Arkitektur NCC bygger ett jättelikt vattentorn i Helsingborg. Ordervärdet uppgår till cirka 270 miljoner kronor.

… Och Langemar Olsson tar plats i bolagets styrelse

Bolag Angela Langemar Olsson föreslås väljas in i NCC:s styrelse som därmed föreslås bestå av åtta ledamöter.


"Jag saknar helt självkritik"

Fredagsprofilen Varför vill Gert Wingårdh se mer humana fängelser? När har han som roligast på jobbet? Och vilken svensk arkitekt tror han att vi fått upp ögonen för om tio år? Det och mycket mer berättar Wingårdhs vd i veckans Fredagsprofilen.


Så här blir de nya kvarteren i Pedagogen Park

Bygg/Arkitektur Aspelin Ramm har gett Wingårdhs i uppdrag att utforma två kvarter i den nya stadsdelen Pedagogen Park i Mölndal. Det rör sig om en bostadsfastighet och en kontorsfastighet, sammanlagt cirka 28 000 kvadratmeter.


Sveriges snyggaste kontor

SEB vinner Sveriges Snyggaste Kontor

Stora Kontorsdagen SEB har landets snyggaste kontor 2017. Det står klart sedan storbanken fått ta emot utmärkelsen på Grand Hotel i Stockholm i samband med Stora Kontorsdagen på torsdagen. Övriga finalister var Important Looking Pirates, som arbetar med visuella effekter, och fotbollsklubben Malmö FF.

Här är topp 10-listan

Stora Kontorsdagen Hela 28 082 röster kom in till årets upplaga av Sveriges Snyggaste Kontor. Vinnaren SEB fick 1 428 av dem. Här är årets tio i topp-lista.


Midroc och Wingårdhs vinner markanvisning i Malmö

Bygg/Arkitektur The Embassy of Sharing kommer att bestå av sju kvarter med olika identiteter och funktioner, med byggnaden Fyrtornet närmast Hyllie stationstorg.


Klart: De får rita Castellums nya kontorshus

Bygg/Arkitektur Castellum har genomfört en arkitekttävling om gestaltningen av ett nytt kontorshus i stadsdelen Krokslätt i Göteborg. Nu har vinnaren utsetts.


Så har arkitekterna hittat inspiration

Bygg/Arkitektur Den profilerade arkitekten Gert Wingårdh om samarbetet, framtidsutsikterna för Plats för Göteborg – och signalen till politikerna. ”Vad tycker ni om det här då?”


Se planerna för Göteborgs nya arenastad

Bygg/Arkitektur Plats för Göteborg, ett konsortium bildat av åtta av stadens största fastighets- och byggföretag och fyra konsulter inom arkitektur och stadsbyggnad, presenterar nu sitt stadsutvecklingsförslag som bland annat innehåller en ny arena, 5 000 bostäder och 5 000 arbetsplatser.


Gert Wingårdh designar nytt hotell på Landvetter

Bygg/Arkitektur En fasad av stiliserade flaggor från hela världen välkomnar resenärerna i det vinnande förslaget för utformning av det nya hotellet på Göteborg Landvetter Airport. Det sju våningar höga hotellet, som ritats av Gert Wingårdh Arkitektkontor, planeras få runt 200 rum i direkt anslutning till terminalen och stå klart vid årsskiftet 2019/2020.


Klart för Sigtunahems första kvarter

Bygg/Arkitektur Sigtunahem bygger sitt första kvarter i Sigtuna stadsängar, och anlitar Boetten bygg som byggentreprenör.


Balticgruppen bygger vidare i Umeå

Bygg/Arkitektur Balticgruppen och Gert Wingårdh presenterar nu nya planer för Östra Strandgatan i Umeå: En byggnad som ska bli ytterligare ett steg i att knyta ihop området nere vid älven med staden.


Wingårdhs vann idétävling om nytt stationsområde

Bygg/Arkitektur Wingårdhs vann tillsammans med Buro Happold idétävlingen om ett framtida stationsområde i Jönköping med sitt bidrag ”Next Jönköping”.


Klart: Ny plats för Tellus Towers

Bygg/Arkitektur För ett knappt år sedan satte Försvarsmakten stopp för den tänkta placeringen av Tellus Tower. Nu är Stockholms stad och byggherren SSM överens om en ny placering för projektet, som kan bli norra Europas högsta bostadshus.