Image

HSB Stockholm lanserar lärlingsprogram

Bolag I dag påbörjar 15 elever HSB Stockholms nya lärlingsprogram för fastighetsskötare, som är ett samarbete med Arbetsförmedlingen.
Publicerad den 10 Oktober 2016

Satsningen syftar till att såväl säkra kompetensförsörjningen inom HSB och branschen i stort, som att öka sysselsättningen bland arbetssökande och är en del av HSB Stockholms hållbarhetsarbete. Programmet är formellt en arbetsmarknadsutbildning som bedrivs i samarbete med Arbetsförmedlingens Arbetsgivarcenter.

– HSB Stockholm och fastighetsbranschen generellt behöver alltid välutbildade och kompetenta fastighetsskötare. Genom samarbetet med Arbetsförmedlingen bidrar vi även till samhällsnytta eftersom programmet riktar sig till arbetssökande och skapar möjligheter till jobb, säger Sofie Roy-Norelid, affärsområdeschef förvaltning på HSB Stockholm.

Drygt 150 personer har sökt utbildningen, som omfattar 15 platser. Under två terminer kommer teorilektioner på Yrkesakademien i Solna att varvas med mentorsledd praktik ute i fastigheterna. I HSB Stockholms utbildningslokal i Skarpnäck kommer dessutom eleverna bland annat att få träna på praktiska moment så som felsökning och reparation av tvättutrustning, samt genomgång av el- och värmesystem. Till sommaren 2017 tar de första fastighetsskötarna examen.

Som en del av utbildningen kommer HSB Stockholms medarbetare på olika sätt att dela med sig av sin kunskap, bland annat via workshops och praktisk utbildning. Varje lärling kommer även att få en mentor under utbildningstiden.

– Vi kan anpassa våra arbetsmarknadsutbildningar utifrån arbetsgivarnas rekryteringsbehov, som vi gjort i detta fall tillsammans med HSB Stockholm. Den här möjligheten finns för många yrken och branscher när vi inte kan hitta kandidater med rätt bakgrund för våra arbetsgivarkunder, säger Ulla-Karin Järlsäter från Arbetsförmedlingen.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige