Image

Heimstadens Umeåaffär överklagad

Juridik 15 personer har överklagat beslutet i Umeås kommunfullmäktige om att kommunala Bostaden ska sälja 1 600 lägenheter till Heimstaden.
Publicerad den 11 Augusti 2017

- Det är ett ganska omfattande mål. Det är lite olika man tagit upp som man tycker gör att det är ett olagligt beslut, säger Ingrid Johansson som handlägger ärendet på förvaltningsrätten i Umeå, till P4 Västerbotten.

- En person tycker att det var en dålig beredning av beslutet, att det gick för fort. En annan som överklagar tycker att rubriceringen av ärendet "Framtida finansieringslösning för AB Bostaden i Umeå" var otydlig. Att det inte framgick av rubriken vad det egentligen handlade om. Nämligen att man skulle sälja en del av beståndet, berättar Ingrid Johansson.

Sju överklaganden från sammanlagt 15 personer kom in efter att kommunfullmäktige klubbat beslutet den 19 juni. Tre delbeslut har förvaltningsrätten redan tagit – avslag i alla tre fallen, enligt P4 Västerbotten.

I avtalet mellan Bostaden och Heimstaden finns en klausul som säger att avtalet förfaller om fullmäktiges beslut inte har vunnit laga kraft före den 15 november 2017.

- Vi kan inte säga nu att vi kommer att hinna avgöra det här innan 15 november, säger Ingrid Johansson till P4 Västerbotten.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige