Image

Heimstaden miljardköper i Umeå

Transaktioner Heimstaden har avtalat om att förvärva 1 601 lägenheter av det kommunala bolaget Bostaden i Umeå, med fastigheter i Carlshem och Mariehem. Fastighetsbeståndet utgörs nästan uteslutande av bostäder om totalt 82 255 kvadratmeter uthyrningsbar yta.
Publicerad den 13 Juni 2017
Annons
Image

Förvärvet omfattar nio fastigheter, tre på Mariehem och sex på Carlshem, samt en byggrätt på cirka 150-200 lägenheter.

Det totala fastighetsvärdet, inklusive mark, har avtalats till 1 155 miljoner kronor före avdrag latent skatt, motsvarande cirka 14 000 kronor per kvadratmeter.

– Jag är glad och oerhört tacksam för att Heimstaden fått möjlighet att förvärva ett fint och välskött bestånd av de kommunala bostadsbolaget Bostaden i Umeå. Vi har under en längre tid tittat på möjligheten att komma in på Umeås fastighetsmarknad, förvärva ett fint bostadsbestånd och bli en aktör i Umeås fortsatta tillväxt. De är roligt för oss att ta över stafettpinnen och därmed fortsätta utveckla dessa fastigheter för framtiden och med omtanke för våra kunder, säger Pontus Rode, transaktionsansvarig på Heimstaden.

– Vi har ställt höga krav på köparen, inte minst när det gäller det sociala ansvaret. Nu har vi hittat en stark och långsiktig aktör som äger och förvaltar hyresrätter. Hyresgästerna kan känna sig trygga med Heimstaden, som är mån om att göra allting rätt och att skapa goda relationer med hyresgästerna, säger Bostadens vd Jerker Eriksson, och fortsätter:

– Tack vare affären kan vi satsa på nyproduktion, inte minst för äldre hyresgäster, en målgrupp som vi vet kommer att växa i storlek framöver. Försäljningen innebär också att vi står bättre rustade för att klara våra framtida underhållsbehov, säger Bostadens vd Jerker Eriksson.

Tillträde är planerat till den 1 oktober med reservation för beslut som ska tas i kommunfullmäktige den 19 juni.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertexter

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Ny lag om tvistelösning för de privata fastighetsägarnas hyresförhandlingar

Sverige Under fredagen klubbades en ny lag som börjar gälla 1 januari nästa år. Den ska hjälpa till med tvistelösningen med privata hyresvärdar. Fastighetssverige tog reda på vad Socialdemokraterna velat åstadkomma med lagförslaget som nu klubbats och varför vänsterpartiet har invändningar mot den.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige