Image

Heimstaden fortsätter köpa i Danmark

Transaktioner Heimstaden har, genom sitt danska dotterbolag Heimstaden Danmark A/S, ingått avtal att förvärva en projektfastighet i Horsens. Projektet Havnehusene i Horsens hamn köps från RHB Development. I fastigheten kommer det uppföras totalt 94 lägenheter samt ett underjordiskt garage med 94 platser. Fastigheten är planerad att vara färdigställd för inflyttning under första kvartalet, 2020.
Publicerad den 27 December 2017
Heimstaden köper byggprojekt i Horsens. Bild: Heimstaden
Heimstaden köper byggprojekt i Horsens.

Total yta uppgår till cirka 10 300 kvadratmeter och transaktionsvärdet uppgår till cirka 260 miljoner danska kronor, motsvarande cirka 347 miljoner svenska kronor. Transaktionen sker genom förvärv av bolag och finansieras initial med egen kassa samt byggfinansiering.

– Horsens är en av Danmarks mest expansiva kommuner där utvecklingen av hamnen nu tar fart. Kommunen är duktiga på att blanda gammalt och nytt i sin stadsutveckling och den specifika byggnationen intill hamnkanten blir ett unikt läge, säger Magnus Nordholm, vice vd för Heimstaden.

– Det gläder oss att kunna fortsätta det goda samarbetet vi har med RHB Development som även bygger projektet Bjerglandsbyen i Köpenhamn till oss. Kemin fungerar och när parterna förstår varandra blir det smidiga processer, säger Tom Rasmussen, Head of Asset Management på Heimstaden.

Gorrissen Federspiel har varit Heimstadens rådgivare i affären.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige