Image

Första spadtaget för Vallastadens nya multihus

Bygg/Arkitektur På torsdag tas det första spadtaget för nya multihuset i Vallastaden i Linköping. I samband med detta offentliggörs även vinnaren av namntävlingen som pågått bland allmänheten under januari månad.
Publicerad den 21 Mars 2016

Huset ska förutom parkering innehålla återvinningsrum, transformatorstation, bredbandshub och en sopsugsterminal som gör att avfallsbilar inte behöver åka runt i stadsdelen. Det kommer att ha solceller på fasaden och på taket finns möjlighet att ha biodling.

I början av året utlystes en namntävling för huset och över 100 bidrag lämnades in. Spadtaget tas av vinnarna av tävlingen och samtidigt avslöjas vad huset ska heta.

Förutom vinnarna i tävlingen finns representanter för Dukaten, Tekniska verken, Sankt Kors och Vallastaden 2017 på plats.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så här många affärer ska Serafim göra i år

Bolag Serafim gjorde två förvärv precis före årsskiftet. Fastighetssverige frågar företagets vd Rickard Jacobsson vad de planerar framöver. Här ska de växa. Vi undrar också om det kan bli aktuellt med en börsnotering.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY